Încarc Evenimente
  • Acest eveniment a trecut.

30 de ani de la lansarea programului de licență de Limba și Literatura Norvegiană, la UBB

28-10-2021, 11:00 am - 29-10-2021, 5:00 pm

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, prin Departamentul de Limbi și Literaturi Scandinave al Facultății de Litere, organizează în perioada 28-29 octombrie 2021 festivitatea de aniversare a 30 de ani de la lansarea programului de licență de Limba și Literatura Norvegiană la UBB.

Festivitățile sunt organizate în colaborare și cu susținerea centrului Norwegian Literature Abroad (NORLA).

La evenimente vor participa Prof. univ. dr. Daniel David, Rectorul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Doamna Elin Widsteen, Chargé d’affaires al Ambasadei Regatului Norvegiei în România, Doamna Margit Walsø, director al Norwegian Literature Abroad (NORLA), Doamna Dina Roll-Hansen (NORLA) și scriitoarele norvegiene invitate, Hanne Ørstavik și Lotta Elstad.

Aniversarea se desfășoară cu sprijinul Rectoratului Universității Babeș-Bolyai și al NORLA.

Evenimentele vor avea loc după următorul program:

28 octombrie 2021

Ceremonia aniversară va avea loc în 28 octombrie 2021, ora 11.00. În cadrul ceremoniei vor lua cuvântul Prof. univ. dr. Daniel David, Rectorul Universității Babeș-Bolyai, Doamna Elin Widsteen, Chargé d’affaires al Ambasadei Regatului Norvegiei în România, Conf. dr. Ioan-Rareș Moldovan, Decanul Facultății de Litere, Doamna Margit Walsø, director al Norwegian Literature Abroad, Prof. dr. Sanda Tomescu Baciu, fondator și coordonator timp de 30 de ani al programului de licență de limba și literatura norvegiană, Conf. dr. Roxana-Ema Dreve, director al Departamentului de Limbi și Literaturi Scandinave, lectorul norvegian Fartein Th. Øverland și studenta doctorandă Georgiana Bozîntan.

Ceremonia aniversară este urmată de evenimentul NORLA și scriitori norvegieni la UBBîncepând cu ora 16.00,  cu participarea Doamnei Margit Walsø, director al Norwegian Literature Abroad, a Doamnei Dina Roll-Hansen, consilier la NORLA, a scriitoarelor norvegiene Hanne Ørstavik și Lotta Elstad, a absolventelor de studii doctorale, autoare ale unor teze de doctorat consacrate literaturii norvegiene contemporane, dr. Andra Rus, dr. Anamaria Ciobanu Babias, Lect. dr. Raluca-Daniela Duinea.

Programul din 28 octombrie 2021 se desfășoară în limba engleză.

29 octombrie 2021

Festivitățile continuă în 29 octombrie 2021, la ora 11.00, cu o Întâlnire cu scriitorii Filialei Cluj a Uniunii Scriitorilor din România, la care participă invitatele din Norvegia: Margit Walsø, director al Norwegian Literature Abroad, Dina Roll-Hansen, consilier la Norwegian Literature Abroad și scriitoarele Hanne Ørstavik și Lotta Elstad, cunoscute publicului românesc în urma traducerii unora dintre romanele lor în limba română. Întâlnirea cu scriitorii Filialei Cluj se desfășoară în engleză și română.

Începând cu ora 16.00 are loc Seminarul de traduceri literare organizat de NORLA în colaborare cu Departamentul de Limbi și Literaturi Scandinave pentru studenții programului de licență de limba și literatura norvegiană. Margit Walsø, director al Norwegian Literature Abroad,  împreună cu Hanne Ørstavik, Lotta Elstad și Dina Roll-Hansen vor face prezentări și vor purta un dialog cu participanții care au  pregătit traduceri în limba română a două fragmente din romanele scriitoarelor Hanne Ørstavik  –  Ti amo – și Lotta Elstad – Et eget rom.

Seminarul de traduceri literare se desfășoară în limba norvegiană.

Evenimentele se desfășoară pe platforma Zoom.

 

 

 

 

Detalii

Începe:
28-10-2021, 11:00 am
Se termină:
29-10-2021, 5:00 pm
Categorii Eveniment:
, ,

Loc de desfășurare

Universitatea Babeș-Bolyai
Str. Mihail Kogalniceanu nr. 1
Cluj-Napoca, Romania
+ Hartă Google