Încarc Evenimente
  • Acest eveniment a trecut.

Ansamblul Folcloric Studențesc „Mugurelul” al UBB reprezintă România la Expoziția Internațională „Săptămâna Verde 2019”, la Berlin

18-01-2019 - 27-01-2019

După succesul înregistrat cu Opera-frescă în două acte a compozitorului Dan Variu și a libretistei Cosmina Timoce Mocanu, dedicată Centenarului Marii Uniri, la evenimentul organizat de Opera Română Cluj, în cadrul programului „România 100” şi realizat cu sprijinul Ministerului Culturii și a Identității Naționale, Ansamblul Folcloric Studențesc „Mugurelul” al Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca se pregătește de o nouă provocare. Și de această dată, va purta cu onoare stindardul țării peste granițele sale.

La invitația Asociației „Produs de Cluj” şi a Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, artiştii clujeni vor reprezenta România la Expoziția Internațională „Săptămâna Verde 2019”, desfășurată la Berlin în perioada 18-27 ianuarie. Evenimentul este menit să facă vizibile cât mai mult acțiunile României pe plan internațional, în diverse domenii, în contextul în care ţara noastră deține președinția Consiliului U.E.

Prin momentele folclorice prezentate în cadrul târgului, studenţii clujeni urmăresc menținerea legăturii cu pământul natal și împărtășirea identității noastre ca popor, prin prezentarea tradițiilor, a portului, cântecului și a dansului popular, tradiții pe care tinerii le-au preluat cu drag și mândrie de la înaintași, prețuindu-le și cinstindu-le de fiecare dată. De asemenea, ne dorim ca cei prezenți la manifestările culturale să intre în contact direct cu frumusețea și diversitatea folclorului românesc.

Programul artistic pregătit de către conducătorii ansamblului, profesorii coregrafi Alina și Paul-Alexandru Remeș, cuprinde dansuri tradiționale din mai multe zone ale țării: Valea Someșului, Câmpia Transilvaniei, Dealurile Clujului și Dejului, Sălaj-Depresiunea Almaș-Agrij, Podișul Secașelor, Valea Arieșului, Valea Mureșului, Târnave, Sibiu și din Moldova.

Orchestra ansamblului, condusă de violonista Raluca Pintzoi, a pregătit pentru acest eveniment, melodii și cântece tradiționale din repertoriul național.

Solistul vocal care va înveseli auditoriul este șarmantul și neobositul Alexandru Coman.

Considerăm că participarea la acest târg este o bună oportunitate, nu doar pentru promovarea tradițiilor și a produselor românești, cât și pentru stabilirea de noi contacte la nivel internațional.

Pentru Ansamblul Folcloric Studențesc „Mugurelul”, anul 2019 se anunță a fi unul încărcat cu evenimente deosebite, mai ales că, în acest an, ansamblul aniversează 50 de ani de activitate.

Ansamblul își desfășoară activitatea în cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj Napoca, una dintre cele mai prestigioase instituții de învățământ superior din România, care și-a câștigat recunoașterea și la nivel internațional.

 

Detalii

Începe:
18-01-2019
Se termină:
27-01-2019
Categorii Eveniment:
,
Etichete Eveniment:
, , , ,