Încarc Evenimente
  • Acest eveniment a trecut.

Ansamblul Mugurelul al UBB, în turneu în Olanda

26-06-2019 - 08-07-2019

Ansamblul Folcloric Studențesc Mugurelul al Universității Babeș-Bolyai a pornit într-un turneu în Olanda. Acesta va reprezenta România la două mari festivaluri din Warffum și Burgum, alături de alte cincisprezece grupuri din țări din întreaga lume precum: Bosnia, Botswana, China, Brazilia, Bolivia, Puerto Rico, Kazahstan, Noua Zeelandă sau Spania.

Ansamblul a primit recent invitația de a face parte din marea comunitate a CID – Consiliul Internațional al Dansului, partener oficial al UNESCO, invitație care îi conferă un statut aparte, dar și o confirmare a faptului că munca depusă de fiecare membru în parte este în folosul comunității, al memoriei naționale și al folclorului românesc.

Membrii orchestrei au bucuria și onoarea de a-i avea alături pe Ștefan Ioanovici, profesor la Liceul de Muzică „Sigismund Toduță”, Georgiana Pintzoi la vioară, Alexandru Coman la acordeon, voce și chitară, Ioan Micu, membru în prima generație a ansamblului și cântăreț de operă, pe membrii colaboratori Gheorghe Radu, director artistic al Ansamblului „Junii Cetății” din Rupea și Eugenia Nistor, coordonator artistic și pe Răzvan Muj, profesor de muzică și colaborator al Ansamblului Național Transilvania din Baia Mare.

Conducerea artistică și coregrafia ansamblului Mugurelul este semnată de profesorii Alina și Paul- Alexandru Remeș, absolvenți ai Academiei de Muzică Gh. Dima, Facultatea de Interpretare, secția Artele Spectacolului Muzical.

Una din surprizele pregătite pentru publicul internațional este montarea în premieră a unei suite de dansuri din zona Sibiului. Această deplasare are loc cu sprijinul domnului Ioan Cocian, vicepreședinte al CIOFF România.

Detalii

Începe:
26-06-2019
Se termină:
08-07-2019
Categorie Eveniment:
Etichete Eveniment:
, , ,

Loc de desfășurare

Universitatea Babeș-Bolyai
Str. Mihail Kogalniceanu nr. 1
Cluj-Napoca, Romania
+ Hartă Google