Încarc Evenimente
  • Acest eveniment a trecut.

Campania „Donăm împreună, UBBEAR dă startul!”, ajunsă la cea de-a 13-a ediție

8 aprilie, 7:30 am - 12 aprilie, 1:30 pm

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) organizează, în perioada 8-12 aprilie 2024, cea de-a 13-a ediție a campaniei de donare de sânge „Donăm împreună, UBBEAR dă startul!”.

Campania se va desfășura de luni până vineri, în intervalul orar 7.30-13.30, la sediul Centrului Regional de Transfuzie Cluj (str. Nicolae Bălcescu nr. 18) și va fi precedată de o acțiune de informare și conștientizare susținută de studenții voluntari ai UBB.

„Donăm împreună, UBBEAR dă startul!” nu e o simplă campanie de donare de sânge. Devenită tradiție a comunității UBB, ea se dorește a fi mult mai mult decât o acțiune punctuală de donare, mai ales în contextul programului strategic UBBMed. Am încercat, în cei peste 7 ani de când organizăm această campanie, să generăm un comportament constant în direcția donării de sânge, să informăm comunitatea clujeană cu privire la importanța acestui gest și, mai mult decât atât, să formăm o comunitate studențească implicată activ, prin activitatea de voluntariat, în problemele comunității. Credem că am reușit, întrucât studenții care ni se alătură sunt an de an mai numeroși, mai entuziaști și mai dornici să se implice, iar numărul donatorilor a crescut și el de la an la an, ceea ce ne bucură”, afirmă reprezentanții UBB.

Persoanele care doresc să doneze sânge se pot înscrie utilizând aplicația BlooDoChallenge, disponibilă în  Google Play și App Store, iar în cazul în care programările disponibile în aplicație se vor epuiza, pot fi alese intervalele orare din calendarul special (GMT+03:00 – Ora Europei de Est – București). Datorită numărului mare de donatori din perioada campaniei, doar persoanele înscrise în aplicație sau în calendarul special vor putea dona. Pentru buna organizare şi desfăşurare a acțiunii, potențialii donatori sunt rugați să opteze doar pentru una dintre cele două modalități de înscriere.

Printre partenerii care s-au alăturat în acest an iniţiativei UBB se numără: Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Cluj, Consiliul Studenților din Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca (CSUBB), Organizația Studenților din Universitatea Babeș-Bolyai (OSUBB), FC Universitatea Cluj și Restaurantul Colegiul Academic.

 

Tradiție și Excelență prin Cultură-Știință-Inovație din 1581

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) este universitatea cu cel mai complex profil academic din țară (prin numărul de programe și caracterul multicultural cu trei limbi academice oficiale: română, maghiară și germană), cu tradiția academică cea mai veche din România (începută acum 442 de ani – 1581), reprezentând de asemenea cea mai mare comunitate academică din țară (cu peste 50.000 de oameni, din 15 localități și 11 județe). De la fondare, UBB face parte din galeria universităților de prestigiu și de referință din România, de șapte ani aflându-se pe prima poziție în țară în Metarankingul Universitar care sumarizează rankingurile internaționale majore ale universităților. În plus, de mai mulți ani UBB ocupă primele poziții în țară în rankingurile internaționale globale și pe domenii, aflându-se constant între primele 5% universități ale lumii (din cele aproximativ 30000 existente), cu o infrastructură academică avansată (ex. unități CDI integrate în rețele europene, laboratoare didactice modernizate și integrate cu realitatea virtuală/augmentată/mixtă prin Centrul UBB-EON-XR etc.). Recent (2021), în urma auditului internațional QS STAR, UBB a fost confirmată ca prima universitate world-class (QS*****) din România, din 2020 UBB a fost acceptată în GUILD, organizația unora din cele mai prestigioase universități europene world-class/research-intensive, a primit distincția europeană HR Award for Excellence, iar din 2021/2022 este parte a alianței universităților europene EUTOPIA.

 

 

Detalii

Începe:
8 aprilie, 7:30 am
Se termină:
12 aprilie, 1:30 pm
Categorii Eveniment:
,

Loc de desfășurare

Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Cluj-Napoca
str. Nicolae Bălcescu, nr.18
Cluj-Napoca, C Romania
+ Hartă Google