Încarc Evenimente
  • Acest eveniment a trecut.

Concert vocal-simfonic extraordinar organizat de Corul Visszhang al UBB

24 martie, 7:30 pm - 9:30 pm

Corul Visszhang al Universității Babeș-Bolyai (UBB) va susține duminică, 24 martie 2024, de la ora 19.30, un concert vocal-simfonic extraordinar în Biserica Sfântul Mihail din Cluj-Napoca.

Sir Karl Jenkins este unul dintre cei mai proeminenți și mai respectați compozitori ai timpului nostru, care a devenit cunoscut prin lucrările sale precum Adiemus, Requiem și The Armed Man: A Mass for Peace. Una dintre cele mai recente compoziții ale sale este Stabat Mater, o prelucrare a imnului din secolul al 13-lea, în care caută inspirație și prospețime în afara tradiției pur vest-europene și care își găsește o nouă expresie și intensitate în aranjamentul său. Deopotrivă dramatic și provocator, Stabat Mater captivează ascultătorul cu sunetul său unic. Interpretarea lucrării la Cluj este poate cel mai ambițios proiect muzical al corului nostru de până acum, datorită dimensiunii și complexității lucrării, și fiind pentru prima dată când Stabat Mater este interpretat în Europa de Est, declară organizatorii.

Concertul va fi susținut de 57 de instrumentiști, 52 coriști, 2 soliști și 1 dirijor. Intrarea este liberă.

Tradiție și Excelență prin Cultură-Știință-Inovație din 1581

 

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) este universitatea cu cel mai complex profil academic din țară (prin numărul de programe și caracterul multicultural cu trei limbi academice oficiale: română, maghiară și germană), cu tradiția academică cea mai veche din România (începută acum 442 de ani – 1581), reprezentând de asemenea cea mai mare comunitate academică din țară (cu peste 50.000 de oameni, din 15 localități și 11 județe). De la fondare, UBB face parte din galeria universităților de prestigiu și de referință din România, de șapte ani aflându-se pe prima poziție în țară în Metarankingul Universitar care sumarizează rankingurile internaționale majore ale universităților. În plus, de mai mulți ani UBB ocupă primele poziții în țară în rankingurile internaționale globale și pe domenii, aflându-se constant între primele 5% universități ale lumii (din cele aproximativ 30000 existente), cu o infrastructură academică avansată (ex. unități CDI integrate în rețele europene, laboratoare didactice modernizate și integrate cu realitatea virtuală/augmentată/mixtă prin Centrul UBB-EON-XR etc.). Recent (2021), în urma auditului internațional QS STAR, UBB a fost confirmată ca prima universitate world-class (QS*****) din România, din 2020 UBB a fost acceptată în GUILD, organizația unora din cele mai prestigioase universități europene world-class/research-intensive, a primit distincția europeană HR Award for Excellence, iar din 2021/2022 este parte a alianței universităților europene EUTOPIA.

Detalii

Dată:
24 martie
Oră:
7:30 pm - 9:30 pm
Categorii Eveniment:
,

Loc de desfășurare

Biserica Sfântul Mihail
Piața Unirii
Cluj-Napoca, Romania
+ Hartă Google