Încarc Evenimente
  • Acest eveniment a trecut.

Conferința internațională „Thirty Years of Capitalist Transformations in Central and Eastern Europe: Inequalities and Social Resistance”, organizată online la UBB

20-05-2021, 10:00 am - 22-05-2021, 8:00 pm

Facultatea de Sociologie și Asistență Socială a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB), în colaborare cu Institutul pentru Solidaritatea Socială, organizează on-line în perioada 20 – 22 mai 2021, conferința internațională „Thirty Years of Capitalist Transformations in Central and Eastern Europe: Inequalities and Social Resistance”.

Conferința a fost planificată inițial pentru anul trecut, dar în contextul pandemiei a fost amânată pentru acest an și transpusă în spațiul virtual.

Dorothee Bohle (European University Institute, Florence), Jonathan Hopkin (London School of Economics, London), precum și Costas Lapavitsas (SOAS University of London) vor participa în calitate de keynote speakers. Conferința va găzdui un număr de 110 prezentări grupate în 26 de paneluri ce au fost selectate din peste 170 de aplicații.

Participanții lucrează în domenii variate precum sociologie, antropologie, științe politice, economie etc. Ceea ce conectează abordările lor diferite este analiza transformărilor capitaliste ce au avut loc în ultimele trei decenii în Europa Centrală și de Est și interogarea critică a acestor procese. Totodată, conferința aduce un omagiu lui Karl Polanyi, care a obținut doctoratul la Universitatea din Cluj în 1909.

Pentru a participa la conferință este necesară înregistrarea prealabilă la adresa https://forms.gle/GgnvYqL6S69JWeU67 După înregistrare, participanții vor primi linkurile Zoom pentru toate prelegerile și panelurile conferinței. Prelegerile celor trei keynote speakers vor fi transmise și pe canalul YouTube al facultății de Sociologie și Asistență Socială (doar prelegerile, fără secțiunea de întrebări & răspunsuri). Prezentările din secțiunile tematice nu vor fi înregistrate, oferind astfel un spațiu protejat pentru dialogul academic dintre participanți.  Participarea la conferință nu necesita achitarea unei taxe.

Pentru mai multe informații referitoare la această conferintă vă invităm să accesați: https://socasis.ubbcluj.ro/international-conference-2021.

 

Detalii

Începe:
20-05-2021, 10:00 am
Se termină:
22-05-2021, 8:00 pm
Categorii Eveniment:
,
Etichete Eveniment:
, , , , ,