Încarc Evenimente
  • Acest eveniment a trecut.

Ediţie Specială DIECE – Reverberaţiile totalitare din Europa Centrală şi de Est

26-10-2018, 9:30 am - 12:00 pm

Facultatea de Studii Europene din cadrul Universității Babeș-Bolyai şi Institutul de Cercetări Europene, ȋn colaborare cu Centrul pentru Europa al Universităţii din Varşovia şi Centrul Raţiu pentru Democraţie, vă invită să participați la conferinţa internaţională Reverberaţiile totalitare din Europa Centrală şi de Est, ediţie specială a conferinței Disintegration and Integration in East-Central Europe (DIECE).

Conferinţa ȋşi propune o abordare exhaustivă asupra trecutului totalitar al statelor din Europa Centrală şi de Est.  Evenimentul este structurat ȋn funcție trei teme majore de cercetare care analizează experienţa totalitară interbelică şi modul ȋn care aceasta a afectat afacerile externe din regiune, regimurile comuniste şi discursul totalitar ȋn statele din Centrul şi Estul Europei din perspectiva disidenţilor politici şi, nu ȋn ultimul rȃnd, evoluţia post-totalitară din perspectiva radicalismului, a populismului şi extremismului.

Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc vineri, 26 octombrie 2018, la ora 9:30, în sala Schuman a Facultății de Studii Europene a UBB (Str. Emmanuel de Martonne nr. 1, et 2).