Încarc Evenimente
  • Acest eveniment a trecut.

Eveniment cu tema expunerii populației la radon, la UBB

07-11-2018, 11:00 am - 1:00 pm

Facultatea de Știința și Ingineria Mediului din cadrul UBB, prin Laboratorul de Încercări Radon „Constantin Cosma”, organizează în data de 7 Noiembrie 2018, cu prilejul Zilei Internaţionale a Radonului, Masa rotundă intitulată „Căi şi oportunităţi de abordare a problemei radonului în contextul legislaţiei în vigoare”.

Evenimentul va fi dedicat problemei radonului, în contextul normativelor europene şi naţionale de securitate privind expunerea populaţiei la radon. Începând cu anul 2018, România are obligaţia de a implementa Directiva CE 2013/59 EURATOM de stabilire a normelor de securitate de bază privind protecţia împotriva pericolelor prezentate de expunerea la radiaţiile ionizante. Directiva europeană a fost preluată în legislația națională prin HG 526/25.07.2018 pentru aprobarea Planului naţional de acţiune la radon (PNAR), care prevede obligativitatea de a măsura şi remedia concentraţia de radon din clădiri, atât rezidenţiale cât şi de interes public – privat.

Evenimentul se va desfășura începând cu ora 11, la sediul Facultății de Știința și Ingineria Mediului, str. Fântânele nr. 30, sala E.0.1 – ISUMADECIP.

 

 

Loc de desfășurare

Facultatea de Știința și Ingineria Mediului
str. Fantanele nr. 30
Cluj-Napoca, 34000 Romania
+ Hartă Google