Încarc Evenimente
  • Acest eveniment a trecut.

Experimente spectaculoase și activități interactive organizate la Noaptea Cercetătorilor

27-09-2019, 4:00 pm - 10:00 pm

Facultatea de Fizică ă Universității Babeș-Bolyai, cu sprijinul Primăriei și Consililui Local Cluj-Napoca, în parteneriat cu Asociația Studenților Fizicieni din Universitatea Babeș-Bolyai, Organizația Studenților Chimiști Cluj-Napoca, Organizația Studenților pentru Natura și Societatea Română pentru Astronomie Culturală, organizează vineri, 27 septembrie 2019, evenimentul Noaptea Cercetătorilor.

Persoanele interesate sunt invitate la o seară de știință, cu experimente spectaculoase, demonstrații live, activități interactive și prelegeri fascinante pe gustul și înțelesul oricui. Activitățile au fost gândite pentru mai multe categorii de vârste, de la copii de școală primară până la adulți pasionați de cercetare. Evenimentul se va desfășura pe Bulevardul Eroilor, în apropierea statuii Lupa Capitolina, în intervalul orar 16-22.

Echipe de cercetare, organizații și companii au pregătit activități dedicate publicului, precum: demonstrații și experimente interactive de fizică, chimie, biologie și astronomie.

„Tratează-te cu știință” este tema pe care organizatorii au ales-o pentru acest eveniment, un îndemn de a folosi „mintea științifică” în fața provocărilor societății actuale – pseudoștiință, fake news, ideologii inflexibile.

La nivel european, evenimentul se desfășoară simultan în peste 350 de oraşe, cu sprijinul Comisiei Europene, aducând știința în mijlocul publicului. Noaptea Cercetătorilor Europeni are loc și în România în peste 30 de orașe, printre care București, Craiova Iași, Timișoara, Sibiu.

Pentru detalii suplimentare și programul complet vă invităm să accesați www.noapteacercetatorilor.ro.

Detalii

Dată:
27-09-2019
Oră:
4:00 pm - 10:00 pm
Categorii Eveniment:
,
Etichete Eveniment:
, , , , , ,

Loc de desfășurare

Bulevardul Eroilor
Bulevardul Eroilor
Cluj-Napoca, Romania
+ Hartă Google