Încarc Evenimente

Expoziția „Anotimpuri și Italia: o simfonie retrospectivă”, la UBB

20 mai, 3:00 pm - 31 mai, 5:00 pm

Direcția Patrimoniu Cultural Universitar a Universității Babeș-Bolyai, prin Sala Liviu Vlad, organizează cu ocazia Nopții Muzeelor 2024 expoziția „Anotimpuri și Italia: o simfonie retrospectivă”, semnată de prof. dr. Liviu Vlad.

Prin universul său pictural, artistul ne invită să descoperim o lume vibrantă și plină de culoare. Lucrările sale explorează simfonia cromatică a anotimpurilor și a Italiei. Voiajul surprinde prin diversitatea lucrărilor, de la peisaje pitorești până la scene mediteraneene pline de viață. Lucrările au fost realizate în acuarelă, tehnica specifică artistului, cu cromatica și transparența sa caracteristică”, declară organizatorii.

Expoziția poate fi vizitată până vineri, 31 mai 2024, de luni până vineri, în intervalul 15:00-17:00, în spațiul Sălii Liviu Vlad (Calea Moților nr. 11, etaj 5, sala 509).

*Program special și intrare gratuită de Noaptea Muzeelor (18 mai 2024, 18:00-24:00).

Tradiție și Excelență prin Cultură-Știință-Inovație din 1581

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) este universitatea cu cel mai complex profil academic din țară (prin numărul de programe și caracterul multicultural cu trei limbi academice oficiale: română, maghiară și germană), cu tradiția academică cea mai veche din România (începută acum 442 de ani – 1581), reprezentând de asemenea cea mai mare comunitate academică din țară (cu peste 50.000 de oameni, din 15 localități și 11 județe). De la fondare, UBB face parte din galeria universităților de prestigiu și de referință din România, de șapte ani aflându-se pe prima poziție în țară în Metarankingul Universitar care sumarizează rankingurile internaționale majore ale universităților. În plus, de mai mulți ani UBB ocupă primele poziții în țară în rankingurile internaționale globale și pe domenii, aflându-se constant între primele 5% universități ale lumii (din cele aproximativ 30000 existente), cu o infrastructură academică avansată (ex. unități CDI integrate în rețele europene, laboratoare didactice modernizate și integrate cu realitatea virtuală/augmentată/mixtă prin Centrul UBB-EON-XR etc.). Recent (2021), în urma auditului internațional QS STAR, UBB a fost confirmată ca prima universitate world-class (QS*****) din România, din 2020 UBB a fost acceptată în GUILD, organizația unora din cele mai prestigioase universități europene world-class/research-intensive, a primit distincția europeană HR Award for Excellence, iar din 2021/2022 este parte a alianței universităților europene EUTOPIA.

Detalii

Începe:
20 mai, 3:00 pm
Se termină:
31 mai, 5:00 pm
Categorii Eveniment:
,

Loc de desfășurare

Sala Liviu Vlad
Calea Moților 11, etaj 5, sala 509
Cluj-Napoca,
+ Hartă Google