Încarc Evenimente
  • Acest eveniment a trecut.

Grupuri de sprijinire a studenților în sesiune, organizate de  Clinica PsyTech a UBB

03-02-2021, 8:00 am - 24-02-2021, 5:00 pm

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB), prin Clinica Universitară de Psihologie „Babeș-Bolyai PsyTech”, organizează, începând de miercuri, 3 februarie 2021, o serie de sesiuni online de sprijin și consiliere psihologică pentru studenții aflați în sesiune, astfel încât aceștia să depășească mai ușor provocările acestei perioade.

Cu toții știm deja că porecla sesiunii e „stresiune”. E foarte probabil ca această perioadă să pară copleșitoare și mulți dintre noi ajung să se simtă extrem de obosiți, anxioși, lipsiți de energie și motivație. Ei bine, Clinica Universitară „PsyTech” vine cu inițiativa unor grupuri de suport pentru studenții UBB aflați în sesiune”, afirmă inițiatorii acțiunii.

Programul, desfășurat în colaborare cu Universitatea din Tulsa (Oklahoma) este menit să sprijine studenții în gestionarea stresului asociat examenelor și se desfășoară sub forma unor grupuri de suport săptămânale. Grupurile vor fi conduse de psihoterapeuții Clinicii de Psihologie a UBB, se vor desfășura online, în fiecare miercuri, începând din data de 3 februarie 2021, între orele 18.00 și 20.00, iar participarea este gratuită.

Studenții se pot înscrie accesând linkul https://forms.gle/tk7Ho6ADBAqVktM37 și pot alege să participe la toate modulele sau doar la unele dintre ele, iar la final, doritorii pot primi un raport al îmbunătățirii.

Preocupată de sănătatea mintală a studenților, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, prin conf. univ dr. Oana David, director al Clinicii Universitare de Psihologie «Babeș-Bolyai – PsyTech», este coordonator al rețelei naționale WellbeingAcademy, formată din universități românești incluse în proiectul internațional CaringUniversities al Organizației Mondiale a Sănătății și al Universității Harvard dedicat evaluării sănătății mintale a studenților. În cadrul proiectului se realizează o evaluare psihologică sistematică a studenților, cu scopul final de a ajuta apoi universitățile să-și optimizeze serviciile de sănătate mintală oferite acestora.

UBB va implementa adițional și studii ce vor investiga eficiența unor intervenții psihologice pentru studenți, derulate prin programele Clinicii Universitare de Psihologie «Babeș-Bolyai – PsyTech» și va coordona procesul de diseminare a rezultatelor.

Detalii

Începe:
03-02-2021, 8:00 am
Se termină:
24-02-2021, 5:00 pm
Categorii Eveniment:
,