Încarc Evenimente
  • Acest eveniment a trecut.

Lansarea cărții „Panorama benzii desenate românești”, la UBB

31-05-2023, 6:00 pm - 8:00 pm

Direcția Patrimoniu Cultural Universitar a Universității Babeș-Bolyai, prin Muzeul Memorial „David Prodan”, organizează lansarea cărții „Panorama benzii desenate românești”, publicată de către Dodo Niță la editura Pavcon. Acest eveniment este programat la închiderea expoziției „Istorie și bandă desenată: Românii și comoara lui Decebal”, organizată la Muzeul Memorial „David Prodan” în perioada 13-31 mai 2023.

Evenimentul va avea loc miercuri, 31 mai 2023, de la ora 18:00, la Muzeul Memorial „David Prodan” (str. Academician David Prodan, nr. 1, ap. 7). În cadrul evenimentului va lua cuvântul, pe lângă autor, și Gabriel Virgil Rusu, creatorul benzii desenate „Românii și comoara lui Decebal”, care urmează a fi inclusă într-un volum grafic inspirat din istoria Transilvaniei.

În contextul cultural românesc, banda desenată este un domeniu care încă nu beneficiază de un statut înalt, fiind considerată un produs facil, destinat exclusiv publicului tânăr și foarte tânăr. Prin activitatea sa publicistică de peste trei decenii, Dodo Niță este unul din cei care au susținut și promovat producția românească de bandă desenată, prin volume în care i-a trasat istoricul, i-a evaluat rezultatele și i-a identificat influențele din scenele majore internaționale, în special din cea franceză. „Panorama benzii desenate românești” este cea mai recentă contribuție a sa la necesarul studiu al benzii desenate autohtone, prin care aduce la zi perspectiva asupra acestui domeniu ce deține importante resurse care pot fi întrebuințate atât în divertisment, cât și în educație”, declară organizatorii.

Detalii

Dată:
31-05-2023
Oră:
6:00 pm - 8:00 pm
Categorii Eveniment:
,

Loc de desfășurare

Muzeul Memorial David Prodan
str. Academician David Prodan nr. 1, ap. 7
CLUJ-NAPOCA, Cluj
+ Hartă Google