Încarc Evenimente
  • Acest eveniment a trecut.

Prelegerea „Datele mari și prelucrarea lor în științele sociale”, susținută în cadrul „Studium Generale” la UBB

14-10-2021, 4:00 pm - 6:00 pm

Institutul STAR-UBB al Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca va continua joi, 14 octombrie 2021, de la ora 16:00, seria de cursuri și prelegeri „Studium Generale”, găzduită de Turnul Croitorilor, cu o prelegere cu tema „Datele mari și prelucrarea lor în științele sociale”, susținută de conf. univ. dr. Norbert Petrovici, (Facultatea de Sociologie și Asistență Socială a Universității Babeș-Bolyai).

Datele mari permit înregistrarea comportamentelor umane în mod automatizat, iar prelucrarea lor permite formularea a noi întrebări de cercetare. Științele sociale au avut acces în secolul XX prin anchetele sociale la opiniile persoanelor sau la comportamentele auto-raportate. Tocmai de aceea, datele mari comportamentale au potențialul de a transforma științele sociale contemporane.

Studium Generale este un spațiu de întâlnire interdisciplinar al profesorilor și studenților Universității Babeș-Bolyai și ai invitaților lor. Studium Generale permite dialogul dintre discipline și angajează universitatea într-o reflecție asupra propriilor întrebări universale asupra cunoașterii. Aceasta dovedește continuitatea cu practicile intelectuale ale universităților medievale legate de întrebările quodlibetale: despre orice pentru fiecare, în aceeași comunitate de studiu.

Studium Generale la Universitatea Babeș-Bolyai, în cadrul Institutului Star-UBB, reprezintă o serie de conferințe săptămânale, în timpul anului academic, ținute de personalități ale universității sau invitate, care chestionează o temă a propriei discipline în dialog cu alți membri ai universității. Inițiat în anul 2019 de prof. univ. dr. Daniel David, rector al Universității Babeș-Bolyai, cursul va fi transmis online pe canalul de Youtube al UBB (https://StudiumGenerale) și pe pagina de Facebook a Universității (https://www.facebook.com/UnivBabesBolyai).

Având în vedere situația epidemiologică din țară, evenimentul va fi organizat respectând normele de siguranță pe timpul pandemiei și va fi adaptat noilor decizii și reglementări naționale până la data respectivă.

Detalii

Dată:
14-10-2021
Oră:
4:00 pm - 6:00 pm
Categorii Eveniment:
,
Etichete Eveniment:
, , , , , ,

Loc de desfășurare

https://StudiumGenerale