Încarc Evenimente
  • Acest eveniment a trecut.

Prelegerea „Arheologia, azi”, desfășurată la UBB

02-06-2022, 4:00 pm - 6:00 pm

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) organizeaza joi, 2 iunie 2022, de la ora 16.00, prelegerea cu tema „Arheologia, azi” susținută de prof. univ. dr. Gelu Florea (Facultatea de Istorie și Filosofie, UBB). Evenimentul face parte din seria de cursuri și prelegeri „Studium Generale” a Institutului STAR-UBB, găzduită de Turnul Croitorilor.

Prezentarea va încerca să scoată în evidență complexitatea cercetării arheologice contemporane, inclusiv întrebările metodologice și căutările teoretice din câmpul acestei discipline.

Studium generale este un spațiu de întâlnire interdisciplinar al profesorilor și studenților Universității Babeș-Bolyai și ai invitaților lor. Studium generale permite dialogul dintre discipline și angajează universitatea într-o reflecție asupra propriilor întrebări universale asupra cunoașterii. Aceasta dovedește continuitatea cu practicile intelectuale ale universităților medievale legate de întrebările quodlibetale: despre orice pentru fiecare, în aceeași comunitate de studiu.

Studium generale la Universitatea Babeș-Bolyai, în cadrul Institutului Star-UBB, reprezintă o serie de conferințe săptămânale, în timpul anului academic, ținute de personalități ale universității sau invitate, care chestionează o temă a propriei discipline în dialog cu alți membri ai universității.

Inițiat în anul 2019 de prof. univ. dr. Daniel David, rector al Universității Babeș-Bolyai, acest program de conferințe și-a reluat cursul într-o nouă formă, cursul va fi transmis online pe canalul de Youtube al UBB (https://StudiumGenerale) și pe pagina de Facebook a Universității (https://www.facebook.com/UnivBabesBolyai).

Detalii

Dată:
02-06-2022
Oră:
4:00 pm - 6:00 pm
Categorii Eveniment:
,