Încarc Evenimente
  • Acest eveniment a trecut.

Premiu Marian Papahagi, ediția 2019

12-10-2019, 6:00 pm - 7:00 pm

Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, în parteneriat cu Institutul Italian de Cultură „Vito Grasso” din Bucureşti, cu Centrul Cultural Italian din Cluj și cu Consulatul Onorific al Italiei din Cluj, sub patronajul Ambasadei Italiei la Bucuresti, organizează sămbătă, 12 octombrie 2019, la ora 18.00, ceremonia de decernare a Premiului Marian Papahagi, ediţia a IX-a.

Evenimentul se va desfăşura  în Sala Popovici a Facultății de Litere.

Premiul, instituit în memoria italienistului şi profesorului Marian Papahagi (1948-1999), este acordat din doi în doi ani pentru realizări culturale notabile, care au ca obiect orice aspect al culturii şi civilizaţiei italiene (literatură, lingvistică, critică literară, istorie, politică, arte). Premiul este finanţat de întreprinderi italiene din România şi de Institutul Italian de Cultură. Candidaţii trebuie să fie cetăţeni români, fără limită de vârstă. Candidaturile sunt evaluate de un juriu internaţional, compus din personalităţi române şi italiene. Acceptarea premiului impune prezenţa laureatului la Cluj pentru ceremonia de decernare.

Marian Papahagi a studiat la Facultatea de Litere din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai (1966-1968) şi la Facultatea de Litere şi Filosofie a Universităţii La Sapienza din Roma (1968-1972). Universitatea din Bucureşti i-a conferit în anul 1985 titlul de Doctor în Litere. A fost profesor titular de Literatură Italiană şi de Filologie Romanică la Facultatea de Litere din Cluj şi profesor invitat la mai multe universităţi din Europa. După 1990 a fost Prorector al Universităţii Babeş-Bolyai, Secretar de Stat pe lângă Ministerul Educaţiei Naţionale, Director al Accademiei di Romania din Roma.

 

Detalii

Dată:
12-10-2019
Oră:
6:00 pm - 7:00 pm
Categorii Eveniment:
,
Etichete Eveniment:
, ,

Loc de desfășurare

Sala D. Popovici, Facultatea de Litere
Str. Horea nr. 31
Cluj Napoca, Romania
+ Hartă Google