Încarc Evenimente
  • Acest eveniment a trecut.

Prof. Chris Cooper discută despre rolul istoric fascinant al sângelui în cultură și religie, la UBB

12-12-2019, 4:00 pm - 6:00 pm

Sub egida Fundației UBB prin programul Advanced Fellowship Extern al Institutului de Studii Avansate în Ştiinţă şi Tehnologie al Universității Babeș-Bolyai (STAR-UBB), în data de 12 decembrie 2019, de la ora 16:00, Prof. Chris Cooper (Profesor emerit al Școlii de Științe ale Vieții și al Școlii de Științe ale Sportului, Reabilitare și Exercițiu, Universitatea din Essex, Advanced Research Fellow al Institutului STAR-UBB) va susține conferința „Blood – a very short Introduction”, în cadrul seriei Studium Generale a STAR-UBB.

Evenimentul va avea loc în Amfiteatrul „Augustin Maior”, clădirea centrală a UBB. Conferința va explora rolul istoric fascinant al sângelui în cultură și religie, diversele utilizări ale sângelui în biologie și științe medicale, va explica modul în care funcționează sângele și diferitele componente ale sângelui și, de asemenea, va explora eforturile recente de înlocuire a acestuia cu „sânge artificial”.

Prof. Cooper este un cunoscut expert în domeniul aplicațiilor biomedicale ale spectroscopiei (în special rezonanța electronică de spin și spectroscopie vibrațională), cu accent pe cele legate de proteinele care leagă sau transportă oxigenul, respectiv aplicațiile lor legate de substitutele de sânge și de științele sportului. Publicațiile sale științifice însumează peste 20000 de citări. Prof. Cooper este cunoscut pentru implicarea sa în limitarea decalajului dintre știință și societate, fiind un comunicator public cu apariții bine primite în mass-media. Cartea sa pe tema prezentării „Blood –a very short introduction” a apărut la Oxford University Press într-o serie (Very Short Introductions) din care s-au vândut peste 7 milioane de exemplare în toată lumea.

Detalii

Dată:
12-12-2019
Oră:
4:00 pm - 6:00 pm
Etichete Eveniment:
, , , ,

Loc de desfășurare

Amfiteatrul Augustin Maior
str. M. Kogălniceanu nr. 1
Cluj-Napoca,
+ Hartă Google