Încarc Evenimente
  • Acest eveniment a trecut.

Turnul Croitorilor, Turn al Cunoașterii. Dialoguri academice – Studium Generale

26-11-2020, 4:00 pm - 5:30 pm

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) va continua joi, 26 noiembrie 2020, ora 1600, seria de cursuri „Studium Generale” a Institutului STAR-UBB, găzduită de Turnul Croitorilor, cu prelegerea cu tema Integrarea dintre psihologie și tehnologie: Cum ar putea roboții și realitatea virtuală să revoluționeze serviciile de sănătate mentală, susținută de lect. univ. dr. Silviu Matu de la Departamentul de Psihologie Clinică şi Psihoterapie al UBB. Cercetările sale vizează în principal emoțiile și modul în care le putem face gestiona schimbând modul în care percepem evenimentele din viaţa noastră. În prezent, lect. univ. dr. Silviu Matu lucrează pe una din cele mai avansate platforme de psihoterapie bazată pe realitate virtuală şi robotică, căutând noi modalități de integra tehnologia și psihologia, cu scopul de a-i ajuta pe oameni să prevină sau să depăşească problemele emoţionale.

Organizat sub egida Institutului STAR-UBB, Studium generale constituie un spațiu de întâlnire interdisciplinar, înlesnind dialogul dintre discipline și angajând Universitatea într-o reflecție asupra propriilor întrebări universale asupra cunoașterii. Aceasta dovedește continuitatea practicilor intelectuale ale universităților tradiționale legate de întrebările quodlibetale: despre orice pentru fiecare, în aceeași comunitate de studiu.

Studium generale reprezintă o serie de conferințe săptămânale, în timpul anului academic, ținute de personalități ale universității sau invitații acestora, care chestionează o temă a propriei discipline în dialog cu alți membri ai universității. Inițiat in anul 2019 de prof. univ. dr. Daniel David, rector al Universității Babeș-Bolyai, acest program de conferințe și-a reluat cursul într-o nouă formă, adaptată condițiilor actuale.

Evenimentul va putea fi urmărit online pe canalul de YouTube al UBB.

Detalii

Dată:
26-11-2020
Oră:
4:00 pm - 5:30 pm
Categorii Eveniment:
,