Încarc Evenimente
  • Acest eveniment a trecut.

UBB oferă titlul de DHC Preacucernicului Părinte Arturo Sosa Abascal SJ

17-11-2023, 10:00 am - 12:00 pm

Universitatea Babeș-Bolyai organizează vineri, 17 octombrie 2023, de la ora 10.00, ceremonia de decernare a titlului Doctor Honoris Causa, Preacucernicului Părinte Arturo Sosa Abascal SJ, Prepozit General al Societății lui Isus.

Ceremonia de decernare a titlului Doctor Honoris Causa va fi organizată în Aula Magna a Universității Babeş-Bolyai (str. M. Kogălniceanu nr.1).

Titlul este acordat în urma propunerii formulate de reprezentanţii Facultăţii de Teologie Greco-Catolică și Teologie Romano-Catolică din cadrul UBB pentru susținerea învățământului teologic universitar, pentru promovarea unei culturi a solidarității la nivel internațional și în semn de recunoștință pentru contribuția Societății lui Isus la dezvoltarea tradiției academice din Cluj, prin Colegiul Major Iezuit – Academia Claudiopolitana/Universitas Claudiopolitana, fondat în anul 1581, a cărui moștenire este astăzi continuată de Universitatea Babeș-Bolyai.

Laudatio va fi prezentată de prof. univ. dr. Diósi Dávid.

Tradiție și Excelență prin Cultură-Știință-Inovație din 1581 

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) este universitatea cu cel mai complex profil academic din țară (prin numărul de programe și caracterul multicultural cu trei limbi academice oficiale: română, maghiară și germană), cu tradiția academică cea mai veche din România (începută acum 442 de ani – 1581), reprezentând de asemenea cea mai mare comunitate academică din țară (cu peste 50.000 de oameni, din 15 localități și 11 județe). De la fondare, UBB face parte din galeria universităților de prestigiu și de referință din România, de șapte ani aflându-se pe prima poziție în țară în Metarankingul Universitar care sumarizează rankingurile internaționale majore ale universităților. În plus, de mai mulți ani UBB ocupă primele poziții în țară în rankingurile internaționale globale și pe domenii, aflându-se constant între primele 5% universități ale lumii (din cele aproximativ 30000 existente), cu o infrastructură academică avansată (ex. unități CDI integrate în rețele europene, laboratoare didactice modernizate și integrate cu realitatea virtuală/augmentată/mixtă prin Centrul UBB-EON-XR etc.). Recent (2021), în urma auditului internațional QS STAR, UBB a fost confirmată ca prima universitate world-class (QS*****) din România, din 2020 UBB a fost acceptată în GUILD, organizația unora din cele mai prestigioase universități europene world-class/research-intensive, a primit distincția europeană HR Award for Excellence, iar din 2021/2022 este parte a alianței universităților europene EUTOPIA.

Detalii

Dată:
17-11-2023
Oră:
10:00 am - 12:00 pm
Categorii Eveniment:
,

Loc de desfășurare

Aula Magna
str. M. Kogălniceanu nr. 1
Cluj-Napoca, Romania
+ Hartă Google