Încarc Evenimente
  • Acest eveniment a trecut.

UBB organizează școala internaţională de vară cu tema „Managementul dezastrelor”

21-08-2017 - 27-08-2017

Institutul de Cercetări pentru Sustenabilitate şi Managementul Dezastrelor bazate pe Calcul de Înaltă Performanţă (ISUMADECIP) din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai organizează, în perioada 21– 27 august 2017, la Arcalia (judeţul Bistriţa-Năsăud), şcoala internaţională de vară cu tema Managementul dezastrelor.

“Obiectivul acestei şcoli de vară este de a pregăti teoretic şi practic studenţii participanţi în domeniul managementului dezastrelor și de a consolida legătura instituțională între universități și instituțiile specializate în răspunsul la astfel de situații”, afirmă directorul școlii internaționale de vară, prof. dr. ing Alexandru Ozunu, decanul Facultății de Știința și Ingineria Mediului din cadrul UBB.

În perioada 24 – 26 august 2017, cursanţii vor participa la un exerciţiu de protecţie civilă de 48 de ore, în care își vor dezvolta abilitatea de a lucra în echipă și de a lua decizii sub presiune, în situații critice. Exercițiul va contribui la aplicarea cunoştinţelor dobândite în cadrul cursurilor și va fi coordonat de experți în domeniul protecției civile, cu o vastă experiență în coordonarea ajutorului umanitar oferit de Mecanismul European de Protecție Civilă la nivel internațional.

Școala internațională de vară cu tema “Managementul dezastrelor” este organizată de Universitatea Babeș-Bolyai în parteneriat cu Universitatea Națională de Servicii Publice (Nemzeti Kozszolgalati Egyetem) din Ungaria, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, CLEMS – Cluster eco-inovativ pentru un mediu sustenabil, Fundaţia „Centrul Naţional APELL pentru Managementul Dezastrelor” (CN APELL) şi S.C. ICPE Bistrita S.A.

Detalii

Începe:
21-08-2017
Se termină:
27-08-2017
Categorii Eveniment:
,
Etichete Eveniment: