Încarc Evenimente
  • Acest eveniment a trecut.

UBB organizează vernisajul expoziției temporare „150 de ani de învățământ universitar în limba maghiară la Cluj”

12-10-2022, 12:00 pm - 2:00 pm

11 octombrie 2022

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB), prin Direcția Patrimoniu Cultural Universitar și Muzeul de Istorie al Universității, vă invită la vernisajul expoziției temporare „150 de ani de învățământ universitar în limba maghiară la Cluj”.

Vernisajul va avea loc miercuri, 12 octombrie 2022, de la ora 12:00, în Clădirea Centrală a UBB (Holul Rectoratului și Holul mare – parter). Intrarea este liberă.

Prin intermediul unor exponate din epocă, organizatorii vă propun o revizitare a spațiului universitar de altădată, în care se pot admira însemnele oficiale ale Universității Regale Maghiare „Francisc Iosif” din Cluj, alături de alte elemente indispensabile ale vieții academice: cursuri, diplome, teze de doctorat, publicații științifice, anuare etc.

Perioada de vizitare a expoziției este cuprinsă în perioada octombrie – decembrie 2022.

Partenerii evenimentului: Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei din Cluj-Napoca; Muzeul Național Maghiar (Magyar Nemzeti Múzeum) din Budapesta (Ungaria); Biblioteca Centrală Universitară „Lucian Blaga” din Cluj-Napoca; Arhivele Naționale – Serviciul Județean Cluj; Muzeul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca; Muzeul de Artă Cluj-Napoca; Consiliul Județean Cluj.

Detalii

Dată:
12-10-2022
Oră:
12:00 pm - 2:00 pm
Categorii Eveniment:
,

Loc de desfășurare

Clădirea centrală UBB
M. Kogălniceau
Cluj-Napoca, Romania
+ Hartă Google