Încarc Evenimente
  • Acest eveniment a trecut.

Universitatea Babeș-Bolyai își prețuiește înaintașii

16-12-2019, 11:30 am - 1:30 pm

Universitatea Babeș-Bolyai organizează luni, 16 decembrie,  un ciclu de manifestări menite să exprime recunoștința conducerii și a generațiilor actuale de cadre didactice și studenți pentru ctitorii de acum 100 de ani și pentru toate personalitățile care au contribuit la dezvoltarea, modernizarea și afirmarea Universității în țară și străinătate.

Programul cuprinde la ora 11:30 dezvelirea bustului lui Onisifor Ghibu, unul dintre cei care au contribuit decisiv la înființarea și organizarea Universității Românești în urmă cu 100 de ani, apoi dezvelirea la ora 11:50 a bustului lui Emil Racoviță, fost rector al Universității în perioada interbelică și unul dintre marii savanți ai lumii. De la ora 12:15 în Aula Magna, Acad. prof. univ. dr. Ioan-Aurel Pop, rector al Universității Babeș-Bolyai și Președintele Academiei Române, va susține un discurs în memoria personalităților care au fondat Universitatea Românească și au fost întemnițați în închisorile comuniste, evidențiind și rolul unor cadre didactice în lupta pentru drepturi și libertăți  democratice în perioada 1945-1989.

De asemenea, conducerea Universității Babeș-Bolyai va aduce, începând cu ora 12:45, un omagiu celor 100 de personalități care au ocupat diverse funcții administrative (rectori, prorectori, decani, prodecani) și prin competențele lor profesionale au sporit prestigiul Universității Babeș-Bolyai.

 

Detalii

Dată:
16-12-2019
Oră:
11:30 am - 1:30 pm
Categorii Eveniment:
,

Loc de desfășurare

Universitatea Babeș-Bolyai
Str. Mihail Kogalniceanu nr. 1
Cluj-Napoca, Romania
+ Hartă Google