Încarc Evenimente
  • Acest eveniment a trecut.

Zilele Alumni la UBB

12-05-2022, 8:00 am - 14-05-2022, 5:00 pm

Cea de-a doua ediție a „Zilelor Alumni” a Universității Babeș-Bolyai va avea loc la Cluj-Napoca, în perioada 1214 mai 2022 și are ca scop reînvierea relației instituției cu absolvenții săi, de a oferi acestora un prilej de a se reîntâlni cu foștii colegi și profesori, respectiv, de a-i invita să reviziteze locurile îndrăgite din studenție.

UBBTalks la Gala de Premiere

Evenimentul își deschide porțile pe 12 mai la ora 18.00. În cadrul festivității vor lua cuvântul Rectorul UBB, prof. univ. Daniel David, și prorectorul responsabil cu Alumni, conf. univ. Alexandra Muțiu, urmând ca absolvenții de prestigiu ai Universității să relateze despre anii de studenție și despre cariera parcursă după studii:

  • Ramona Iulia Chiriac, Șefa Reprezentanței Comisiei Europene la București,
  • Simona Miculescu, Delegatul permanent al României la UNESCO
  • Vasile Dîncu, Ministrul Apărării Naționale, România
  • Amb. Emil Hurezeanu, Ambasador al României în Republica Austria
  • Bianca Muntean, Consul onorific al Republicii Estonia la Cluj-Napoca
  • Robert Octavian Grasin, Leader al Centrului de Inginerie BOSCH
  • Ciprian Teleman, cercetător, consultant, fost Ministru al Cercetării, Inovării și Digitalizării

După premierea alumnilor de onoare ai facultăților, festivitatea de deschidere se va încheia cu o masă rotundă pe tema „Noua pedagogie universitară post Covid” condusă de dr. Adina Elena Glava, prodecan al Facultății de Psihologie și Științe ale Educației

Tururi ghidate gratuite în centrul istoric al orașului

Vineri, 13 mai, începând cu ora 10:00, absolvenții universității sunt invitați să viziteze gratuit în mod ghidat sau individual, muzeele universității. De la ora 14:00 lect. univ. Cosmin C. Rusu, profesor la Facultatea de Istorie și Filosofie îi așteaptă pe cei interesați la un tur pietonal ghidat în centrul Clujului. Doritorii sunt rugați să se înregistreze prin completarea formularului disponibil la adresa https://forms.gle/bHiBoMPPXPTdZDby7 .

Pe lângă aceste acțiuni, în zilele de joi și vineri, facultățile Universității își așteaptă absolvenții și studenții la diverse programe și evenimente dedicate alumnilor.

 

Cinema și teatru în aer liber

Activitățile zilei de sâmbătă se vor derula în Parcul Iuliu Hațieganu, unde participanții pot alege din multitudinea activităților sportive și de agrement. Între orele 10:00-14:00 organizațiile studențești se reunesc într-un târg de voluntariat cu scopul de a atrage studenții doritori de a obține experiență profesională încă din timpul anilor universitari..

La ora 13:00 studenții Facultății de Teatru și Film vor prezenta piesa de teatru commedia dell-arte intitulată Lumea Nouă, după care vor concerta formațiile și corurile universității.

De la ora 17:30 publicul va putea viziona în aer liber scurtmetraje regizate de studenții Facultății de Teatru și Televiziune, premiate la diferite festivaluri din țară și străinătate.

Ziua se va încheia cu o petrecere în aer liber cu DJ Raoul, parte din Atelier Cafe crew și fondatorul SoundSquad.

Evenimentul este organizat de Centrul de Carieră, Orientare Profesională și Alumni a Universității Babeș-Bolyai. Programul detaliat se actualizează permanent pe pagina web a evenimentului: https://alumni.ubbcluj.ro/alumni-days/

 

Detalii

Începe:
12-05-2022, 8:00 am
Se termină:
14-05-2022, 5:00 pm
Categorii Eveniment:
,