5 noiembrie 2024
Direcția Patrimoniu Cultural Universitar a Universității Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca, organizează vernisajul expoziției „Descompunerea Umană a Divinului”, care aduce în fața publicului lucrările tinerei artiste Sara Ungureanu.
„În centrul expoziției se află conceptul de introspecție și autocunoaștere prin evocarea emoțiilor care se regăsesc pe chipurile portretelor expuse. Sara Ungureanu explorează această idee printr-o serie de figuri expresive, realizate într-o manieră austeră din punct de vedere cromatic. Scopul artistei este de a evidenția trăsăturile faciale care ilustrează stările resimțite de personajele care ne privesc din spatele hârtiei. Publicul este îndemnat să reflecteze, prin intermediul acestor lucrări, asupra propriilor trăiri”, afirmă organizatorii.
Vernisajul expoziției va avea loc joi, 14 noiembrie 2024, de la ora 18:00, în sala UBB Art Hall (Calea Moților, nr. 11, etaj 3).
Expoziția poate fi vizitată până în data de 12 decembrie 2024, de luni până vineri, în intervalul orar 10:00 – 14:00.
Intrarea este liberă.
Tradiție și Excelență prin Cultură-Știință-Inovație din 1581
Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) este universitatea cu cel mai complex profil academic din țară (prin numărul de programe și caracterul multicultural cu trei limbi academice oficiale: română, maghiară și germană), cu tradiția academică cea mai veche din România (începută acum 443 de ani – 1581), reprezentând de asemenea cea mai mare comunitate academică din țară (de aproximativ 55.000 de oameni, din 15 localități și 12 județe). De la fondare, UBB face parte din galeria universităților de prestigiu și de referință din România, de nouă ani aflându-se pe prima poziție în țară în Metarankingul Universitar/Național care sumarizează rankingurile internaționale majore ale universităților. În plus, de mai mulți ani UBB ocupă primele poziții în țară în rankingurile internaționale globale și pe domenii, aflându-se constant între primele 5% universități ale lumii (din cele aproximativ 30000 existente), cu o infrastructură academică avansată (ex. unități CDI integrate în rețele europene, laboratoare didactice modernizate și integrate cu realitatea virtuală/augmentată/mixtă prin Centrul UBB-EON-XR etc.). Recent (2021), în urma auditului internațional QS STAR, UBB a fost confirmată ca prima universitate world-class (QS*****) din România, din 2020 UBB a fost acceptată în GUILD, organizația unora din cele mai prestigioase universități europene world-class/research-intensive, a primit distincția europeană HR Award for Excellence, iar din 2021/2022 este parte a alianței universităților europene EUTOPIA.