Facultatea de Știința și Ingineria Mediului derulează proiectul de cercetare „Monitorizarea problemelor de mediu cu ajutorul Informațiilor Geografice Voluntare prin implicarea comunităților locale” (EcoVoce)

Facultatea de Știința și Ingineria Mediului din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) derulează între 2022 și 2024 pe Valea Arieșului proiectul de cercetare intitulat „Monitorizarea problemelor de mediu cu ajutorul Informațiilor Geografice Voluntare prin implicarea comunităților locale” (EcoVoce).

Prin acest proiect se propune dezvoltarea unei aplicații mobile pentru monitorizarea problemelor de mediu direct de către comunitățile locale.

Proiectul este finanțat de Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării, prin Subprogramul 1.1 – Resurse umane: Proiecte de cercetare pentru stimularea tinerelor echipe independente (TE), Contract nr. 116/2022.

În perioada 15-17 noiembrie au avut loc două workshopuri de consultare EcoVoce în Câmpeni și Baia de Arieș. În cadrul lor echipa de proiect a prezentat prima versiune a aplicației EcoVoce. La cele două evenimente au participat reprezentanți ai Primăriei Orașului Câmpeni, Primăriei Orașului Baia de Arieș, ai Gărzii de Mediu Alba, ai Sistemului de Gospodărire a Apelor Alba, ai ONG-urilor de mediu locale, ai serviciului de salubritate, ai mass-media, ai asociațiilor de pescari și de crescători de animale, cât și membri ai comunității locale. După testarea primei versiuni a aplicației EcoVoce au avut loc discuții constructive despre îmbunătățirea aplicației pentru a răspunde cât mai bine nevoilor locale.

Workshopurile au avut loc în:

Câmpeni, marți 15 noiembrie, ora 15.00-16.30, la Restaurantul Rivaly, Strada Revoluția 1848.

Baia de Arieș, joi 17 noiembrie, ora 15.00-16.30, la Restaurantul Mirador, Piața Băii Nr. 9c.

Aplicația este încă în perioada de testare și după îmbunătățirea acesteia pe baza sugestiilor primite în timpul workshop-urilor, va fi lansată oficial în primăvara anului 2023.

Contact:

E-mail: lucrina.stefanescu@ubbcluj.ro / Tel: 0723232543

Pentru mai multe informații despre proiect vă invităm să accesați pagina proiectului https://ecovoce.granturi.ubbcluj.ro/.