Fundația Prințul de Wales și Universitatea Babeș-Bolyai oferă 70 de burse la cursuri de antreprenoriat

Fundația Prințul de Wales, în parteneriat cu Universitatea Babeș-Bolyai, oferă 70 de burse la cursuri de antreprenoriat, care vor avea loc la sediul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Bursele se adresează cu precădere militarilor români ce fac tranziția spre viața civilă, dar și tinerilor sub 45 de ani din mediul rural care au sau doresc să înceapă o afacere. Participanții vor primi atestate profesionale din partea Universității Babeș-Bolyai. 

Calendarul cursurilor începe în noiembrie 2018, iar bursierii vor avea oportunitatea de a participa la un curs modular intensiv, cu lectori experimentați și dedicați, care utilizează metode interactive specifice educației adulților. Programul de formare va include teme precum: activitatea antreprenorială (de la idee la oportunitatea de afaceri), planul de afaceri (planificare, buget, marketing, riscuri), branding și oportunități de finanțare a afacerii.  

Fundația Prințul de Wales a lansat primul program în sprijinul militarilor români în 2017 cand a susținut trei militari răniți să participe la Jocurile Invictus din Canada. Atunci, Printul Charles de Wales a dorit să contribuie personal la achiziționarea de echipamente prostetice necesare militarilor români. Ulterior, Fundația Alteței Sale Regale în România a dezvolat acest program din dorința de a susține și militarii ce părăsesc armata și au nevoie de recalificare pentru o nouă carieră în viața civilă. 

Cu o istorie remarcabilă, primul Colegiu Iezuit fiind creat în 1581, Universitatea Babeș-Bolyai este una dintre cele mai prestigioase instituții de învățământ superior din România. Oferta educațională a universității reunește peste 500 de programe la nivel licență și master în limbile română, engleză, germană și franceză. În același timp, UBB, prin Centrul de Formare Continuă și Învățământ la Distanță, oferă programe specifice pentru dezvoltarea profesională și personală a adulților.  

Persoanele interesate trebuie să trimită un CV (o pagină A4) și o scrisoare de motivație (o pagină A4) până în 12 Noiembrie 2018,  la urmatoarea adresă de email: secretariat.fcll@ubbcluj.ro.