Gala Centenar UBB va avea loc în perioada 3-5 noiembrie

Dragi colegi,

Refondarea instituției noastre ca universitate românească în 1919, după o experiență de peste trei secole de la prima întemeiere, a însemnat împlinirea celui mai înalt deziderat de educație și de instruire, formulat în epoca modernizării Europei, la Revoluția Română de la 1848-1849. În urmă cu un veac, marele savant vizionar Vasile Pârvan ne-a arătat „Datoria vieții noastre”, anume „spiritualizarea vieții marelui organism social-politic și cultural-creator care e națiunea”. Acest scop al luptei noastre rămâne actual și de viitor, mai ales că acum „tradiția noastră strălucește împreună cu virtuțile Europei” (Traditio nostra unacum Europae virtutibus splendet), într-un concert al națiunilor. Prețuim națiunea română ca să putem prețui toate națiunile pământului, dar prețuim mai ales cunoașterea universală, dincolo de limbi, de religii (confesiuni) și de frontiere, convinși fiind că valorile intelectuale dau măsura valorii omenirii și că marea comuniune dintre magiștri și discipoli, din cadrul Almei Mater Napocensis, ne conduce spre cultură și civilizație, spre adevăr și dreptate, spre bine și spre iubire de semeni. Vivat, crescat, floreat!

Ne face o deosebită plăcere să vă invităm la Concertul de gală din cadrul Galei Centenar UBB, care va avea loc în data de 3 noiembrie 2019, la ora 18:00, în Auditorium Maximum (Str. Mihail Kogălniceanu nr. 3), pentru a ne bucura împreună de această sărbătoare atât de importantă pentru Universitatea noastră.
Avem rugămintea să confirmați participarea la eveniment accesând linkul următor: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScreaU36IS67L4HYLowlsTUHko4zMcQRjlabBGGlsOlqTe5cw/viewform?usp=sf_link.

Vă așteptăm cu drag!

Acad. prof. Ioan-Aurel Pop