„Green” și „Smart” la UBB – întâlnire între rectorul UBB și ministrul Tánczos Barna

Rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David, l-a avut marți, 28 septembrie 2021, ca oaspete pe ministrul mediului, apelor și pădurilor și ministru interimar al cercetării, inovării și digitalizării, Tánczos Barna.

Motivul principal al vizitei l-a constituit stabilirea contextului de implementare pentru proiectul INSPIRE, un proiect care are ca obiectiv constituirea unei infrastructuri naționale de cercetare-dezvoltare-inovare competitivă la nivel internațional, pentru studiul creierului și a neuroștiințelor cognitive. Infrastructura poate transforma România în unul dintre liderii internaționali în domeniu. Pentru detalii asupra proiectului INSPIRE vă invităm să accesați linkul https://news.ubbcluj.ro/brainq-inspire-ubb-dezvoltari-de-anvergura-internationala-in-neurostiinte-cognitive-si-imagistica-de-rezonanta-magnetica-irm-in-cadrul-scolii-academice-de-sanatate-a-ubb/.

În cadrul vizitei, ministrul Tánczos Barna a discutat și cu alți specialiști și studenți din cadrul UBB despre conceptele  green și smart și cum pot fi acestea implementate eficient în țară, inclusiv despre leadershipul academic al UBB în aceste domenii.

Ministrul a punctat faptul că UBB este un model de universitate multiculturală, cu bucurie, multiculturalitatea găsindu-și casă în țară în universitatea care de șase ani ocupă cele mai bune poziții naționale în rankingurile internaționale (sumarizate în metarankingul național), în cea mai mare comunitate academică a țării și în comunitatea cu cea mai veche tradiție academică din țară.