Invitație

Departamentul de Jurnalism al Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării din cadrul Universității Babeș-Bolyai, în parteneriat cu Cinematograful „Florin Piersic”, organizează, cu ocazia sărbătorilor de iarnă,  vizionarea filmului „Tărămul Mariei”, creație a regizorului spaniol Juan Manuel Cotelo, producător fiind clujeanca Simona Pușcaș.

Filmul va rula la Cinematograful „Florin Piersic” din Cluj-Napoca, în săptămâna 11-17 decembrie 2017, la proiecția din 17 decembrie urmând să fie prezent regizorul peliculei, pentru un dialog cu publicul clujean.

Tărâmul Mariei este un film spaniol regizat de Juan Manuel Cotelo, cel care a produs lungmetrajul Sudoarea privighetorilor (1998) şi filmele documentare Ultima Cima (Ultima culme, 2010) și Footprints (Calea vieţii tale, 2016).

Prezentat în 30 de ţări, Tărâmul Mariei a atins, în doar câteva luni, 27.000 de spectatori în Austria, 60.000 în Spania, 80.000 în Italia, 130.000 în Polonia, a fost vizionat în 20 de oraşe americane, în peste 200 de săli din Germania, s-a clasat între cele mai vizionate zece filme în ţări precum Chile, Panama, Mexic, Columbia, Paraguay.

Juan Manuel Cotelo este actor, scenarist, a regizat şi produs lungmetraje şi documentare premiate. Astfel, primul film artistic realizat de el, Sudoarea privighetorilor (1987), inspirat de soarta unui tânăr muzician român emigrat în Spania, a obţinut Premiul pentru Cel mai bun lungmetraj, acordat de Radio Extera, la Festivalul cinematografic din Huelva, Premiul Publicului şi al Juriului la Festivalul de film din Burgos, fiind selecţionat la festivaluri din Chicago, New York, Mar de Plata, Istambul etc. A iniţiat şi condus patru ediţii ale Festivalului Internaţional de Cinematografie din Guadarrama (unicul festival din Spania dedicat debuturilor internaţionale), a predat actorie şi scenariu de film în cinci Universităţi. Este membru al Academiei de Arte şi Știinţe Cinematografice din Spania şi al Academiei de Televiziune şi fondatorul Fundaţiei „Infinitul”, care sprijină oamenii nevoiaşi din mai multe ţări. Din 2008, conduce societatea de producere şi distrbuire de filme, „Infinito más uno” („Infinitul plus unu”), în cadrul căreia au fost realizate documentarele Ultima culme (2010), Tărâmul Mariei (2013) sau Footprints – Calea vieţii tale (2016).