Conferința Națională de lansare a jocului on-line ”FIȚI EROI CA EI, REX ȘI ANDREI! – Rex & Andrei versus dr. Formidabilis

1

 

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj și Universitatea „Babeş-Bolyai” (UBB) Cluj-Napoca vă invită joi, 20 octombrie 2016, începând cu ora 9:45, în Aula Magna a UBB (str. M. Kogălniceanu, nr.1, et.2) la Conferința Națională de lansare a jocului on-line ”FIȚI EROI CA EI, REX ȘI ANDREI! – Rex & Andrei versus dr. Formidabilis”.

Jocul este dezvoltat în cadrul unui proiect european, prin consorțiul format din Biroul Federal de Protecţie Civilă şi de Asistenţă la Dezastre (BBK) din Germania, Organizaţia de Cruce Roşie din Austria, Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Valoarea acestui proiect, aprobat de Comisia Europeană, cu nr. ECHO/SUB/2015/721166/PREP1, este de 1.031.387,00 euro, iar perioada de implementare este 01 ianuarie 2016 – 31 decembrie 2017.

„Fiți eroi ca ei, Rex și Andrei! – Rex&Andrei versus Dr. Formidabilis” este dezvoltat în cadrul proiectului intitulat ”Creşterea gradului de conştientizare a tinerilor privind pregătirea şi protecţia împotriva riscurilor” (Raising Young People’s Awareness on Preparedness and Self protection – YAPS).

Prin intermediul acestui joc „Andrei şi Rex versus Dr. Formidabilis” se oferă un nou instrument de lucru tinerilor cu vârste cuprinse între 7 şi 12 ani, cu scopul de a îmbunătăţi competenţele de auto-protecţie în situaţiile zilnice de risc, prin asigurarea unei pregătiri eficiente în cadrul sistemului educaţional preuniversitar din statele partenere.

La această conferinţă sunt invitați să participe:

– Cristoph UNGER, Președintele BBK – Germania

– Dr. Raed ARAFAT, Secretar de stat în MAI șef al Departamentului pentru Situații de Urgență

– General de brigadă Ovidiu VASILICĂ, Inspector general al IGSU – MAI

– Inspector Cătălina CHENDEA, Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice

– Prof. univ. dr. Alexandru Ozunu, decanul Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Mediului

– Reprezentanți ai autorităților și instituțiilor publice locale alături de cadre didactice din UBB

Conferința va începe la ora 9:45, iar declarațiile de presă vor avea loc în jurul orei 11:00.

Programul se poate consulta aici: Invitatie lansare joc on-line_UBB .