Jocul terapeutic REThink, instrument de evaluare pentru abilitățile emoționale ale copiilor și adolescenților

28 iulie 2022

Departamentul de Psihologie Clinică și Psihoterapie al Facultății de Psihologie și Științe ale Educației din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB), prin DATA Lab, anunță validarea jocului REThink ca și instrument de evaluare pentru abilitățile emoționale ale copiilor și adolescenților cu vârsta cuprinsă între 8 și 14 ani.

Jocul terapeutic REThink a fost validat în studii precedente ca modalitate de intervenție pentru îmbunătățirea abilităților de reglare emotională a copiilor iar anul trecut a fost adaptat pentru a cuprinde și un modul de evaluare care poate fi folosit pentru ghidarea intervenției și personalizarea acesteia în funcție de nivelul copilului.

La studiul de validare au participat 110 copii și adolescenți din  școlile din Cluj-Napoca. Rezultatele acestui studiu arată că scorurile copiilor din joc au fost asociate cu scale validate de reglare emoțională. De asemenea, scorul total pentru modului de evaluare în joc prezice problemele emoționale, măsurate cu chestionar validat pentru evaluarea dificultăților emoționale și comportamentale.

Astfel, jocul REThink poate fi folosit cu succes pentru prezicerea problemelor emoționale și comportamentale, dar și pentru evaluarea nivelului de abilități de reglare emoțională a copiilor și adolescenților.

Totodată, jocul REThink a fost finalist în gala Games for Change Awards 2022 https://www.gamesforchange.org/blog_posts/g4c2022-awards-finalists/ și a primit, în colaborare cu Fundația UBB, Capacity Building Grant de la Child’s Play Charity.

Acest studiu a fost finanțat pe baza  grant-ului REThinkEMOTIONS (PCE 136 ⁄ 2021-2023) câștigat de prof. univ. dr. Oana David.

Informațiile complete, precum și aplicația jocului pot fi descărcate accesând linkul https://rethinkplatform.ro .