Lect. univ. dr. Nicolae Turcan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Profesorul lunii februarie

Nicolae Turcan este lector univ. dr. la Facultatea de Teologie Ortodoxă, titularul cursurilor de apologetică și filosofie. Este doctor în filosofie (Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca) și doctor în teologie (Universitatea „1 Decembrie 1918”, Alba-Iulia), are un master în literatură comparată și este licențiat în filosofie și teologie ortodoxă al UBB.

Specialist în dialogul dintre teologie și filosofie, domeniile sale de interes și cercetare vizează, pe de o parte, fenomenologia, filosofia religiei, metafizica și postmodernismul, iar pe de altă parte, dogmatica ortodoxă, teologia fundamentală și apologetica.

Nicolae Turcan a publicat zece cărți de autor, a tradus trei cărți de teologie și a publicat peste două sute de articole și studii în revistele științifice și culturale românești și din străinătate. Este directorul Centrului de Dialog între Teologie și Filosofie al Universității Babeș-Bolyai (www.cdtp.orth.ro), membru al Societății Române de Fenomenologie și coordonatorul seriei Theologia et Philosophia, de la Editura Eikon, București.

Pentru activitatea științifică a fost distins cu Premiul Cercetare Științifică al Universității Babeș-Bolyai (2016), Premiul „Henri Jacquier” al Centrului Cultural Francez din Cluj-Napoca (2009) și Premiul Bibliotecii Județene „Octavian Goga”, Cluj-Napoca (2009).

Pentru mai multe informații, vă rugăm accesați linkul: www.nicolaeturcan.ro.