Maria Alexandra Codleanu

11847435_868050776582160_1662209843_o

Maria Alexandra Codleanu este din Brașov și este studentă în anul I la Facultatea de Litere, specializarea Coreeană-Chineză. Din timpul liceului, Maria a fost pasionată de cultura coreeană, pe aceasta descoperind-o printr-o fotografie văzută pe internet, moment din care a început să caute din ce în ce mai multe informații despre Coreea de Sud. Vizionarea filmelor coreene, cât şi învăţarea aprofundată a limbii au făcut-o să-şi dorească să vină la Cluj, s-o studieze la un nivel mai avansat. Faptul că la facultate sunt doi profesori coreeni o ajută foarte mult în dobândirea accentului specific, dar și a cunoștințelor culturale despre societatea coreeană. Pasiunea pentru Coreea de Sud a determinat-o să înființeze alături de câteva prietene „Ansamblul de Dansuri Coreene Tradiționale Nabi”. Scopul acestui ansamblu este promovarea culturii coreene în rândul tinerilor, și nu numai. Cu ansamblul, a participat la câteva evenimente culturale, dar și la concursul „Românii au talent”. Cele cinci fete care alcătuiesc ansamblul își pregătesc singure dansurile, urmărind pe internet filmulețe, voind să redea astfel cât mai fidel atmosfera coreeană.

Maria își dorește foarte mult să obțină o bursă guvernamentală pe o perioadă de cinci ani de zile, urmând să-și facă studiile masterale în Coreea de Sud. Dar acest lucru va fi o provocare pentru ea, deoarece sunt doar două astfel de burse guvernamentale pe țară.

Studenta UBB este sensibilă la problema protejării animalelor și încearcă să facă cât mai multe în aceasta privință. În timpul liber, Mariei îi place să cânte la chitară, să citească și să picteze.