Mesaj de interes pentru Comunitatea UBB privind noul Coronavirus

Dragi colegi,Pentru a preveni răspândirea coronavirusul SARS-CoV-2, Universitatea noastră a luat o serie de măsuri de care vă rugăm să țineți cont.
Vă asigurăm că siguranța studenților și a angajaților Universității este prioritară și, în funcție de evoluția situației și de deciziile autorităților centrale, vom adopta toate măsurile care se impun.

Conducerea Universității

 

 

Având în vedere numărul în creștere al infecțiilor cu coronavirusul SARS-CoV-2 și măsurile de prevenire luate la nivel național prin hotărârile Comitetului Național pentru Situații de Urgență și hotărârea Consiliului de Administrație al Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca nr. 4 522 din 10.03.2020, pentru a spori măsurile de prevenție, vă rugăm să aveți în vedere următoarele: Începând cu data de 13 martie 2020, toate informațiile și operațiunile solicitate compartimentelor administrative ale universității (personalului didactic auxiliar și nedidactic) se recomandă să fie trimise online, prin intermediul adresei de e-mail a fiecărui compartiment, adresă care poate fi găsită pe site-ul universității la resorturile aferente. Încurajăm folosirea mijloacelor electronice pentru evitarea expunerii la virus a tuturor persoanelor implicate. În cazul în care nu se optează pentru mijloacele electronice de comunicare, documentele pot fi predate doar în urma unei programări online sau telefonice. Persoanele care totuși se deplasează la universitate și așteaptă la compartimentele administrative sunt rugate să păstreze o distanță de minimum 1-2 metri între ele.

Persoanele care prezintă simptome de gripă/răceală (de ex. dureri de cap, febră, tuse) sunt rugate să rămână în izolare voluntară la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile. De asemenea, recomandăm tuturor membrilor comunității noastre să acționeze calm și responsabil, stările de îngrijorare excesivă sau de panică pot determina îngreunarea gestionării activităților administrativeîn condiții normale. Menționăm că programul de lucru cu publicul va rămâne neschimbat. Asigurăm comunitatea academică a UBB că siguranța studenților și a angajaților Universității este  rioritară și, în funcție de evoluția situației și de deciziile autorităților centrale, vom adopta toate măsurile care se impun.

Conducerea Universității Babeș-Bolyai
Cluj-Napoca, 12 martie 2020