Număr record de participanți la școala de vară internațională „Project management”, organizată la UBB

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB), prin Biroul Erasmus+ al Centrului de Cooperări Internaționale, a organizat, în perioada 12 – 16 iulie 2021, prima școală de vară online pe tema managementului proiectelor.

În cadrul școlii de vară au fost prezentate teme generale și specifice privind managementul proiectelor în cadrul sesiunilor de dimineață: faza de inițiere și planificare, implementarea activităților, identificarea riscurilor și adaptarea la schimbare, organizarea bugetului și planificarea activităților, monitorizarea, evaluarea și raportarea proiectelor.

Pe lângă sesiunile de prezentare au fost organizate și activități interactive și sociale, precum: turul virtual al UBB, turul virtual al orașului, concursuri cu premii, sesiuni de networking. Activitățile de predare din cadrul sesiunilor de dimineață au fost realizate de către membri ai biroului Erasmus, școala de vară beneficiind și de prezența unor cadre didactice UBB cu experiență în implementarea proiectelor europene. Studenții participanți au avut oportunitatea de a discuta cu reprezentanții Agenției Naționale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale.

Școala de vară s-a adresat studenților universităților partenere UBB și a înregistrat 260 de participanți din Egipt, Brazilia, Cehia, Algeria, Madagascar, Belgia, China, Spania, Italia, Botswana, Georgia, Ucraina, Franța, Azerbaijan, Sudan, Olanda, Vietnam, Camerun, Polonia, Lituania, Germania, Turcia, Slovenia, Tunisia, Slovacia, Ungaria, Moldova, Afganistan, Bangladesh, Indonezia, Malaezia, Estonia, Etiopia, Nigeria, Zimbabwe, Armenia, Congo, Georgia, Iran, Belarus, India și Yemen.