Peste 22.130 de vizitatori la Noaptea Muzeelor 2024

Un număr de 22.134 de persoane au trecut într-o singură noapte pragul muzeelor Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) în cadrul evenimentului Noaptea Muzeelor 2024.

Evenimentul, organizat de către Direcția Patrimoniu Cultural Universitar (DPCU) a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB), le-a oferit vizitatorilor șansa de a vizita gratuit cele șapte muzee și cele două galerii de artă ale UBB.

Organizatorii sunt de părere că „Noaptea Muzeelor 2024 a reprezentat o oportunitate unică pentru public de a descoperi noi perspective asupra lumii înconjurătoare, într-un cadru interactiv și accesibil. De asemenea, dorim să exprimăm recunoștința față de toți colegii și voluntarii care au contribuit la succesul acestei nopți memorabile, mulțumindu-le totodată vizitatorilor care au călcat pragul spațiilor noastre”.

Tradiție și Excelență prin Cultură-Știință-Inovație din 1581

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) este universitatea cu cel mai complex profil academic din țară (prin numărul de programe și caracterul multicultural cu trei limbi academice oficiale: română, maghiară și germană), cu tradiția academică cea mai veche din România (începută acum 442 de ani – 1581), reprezentând de asemenea cea mai mare comunitate academică din țară (cu peste 50.000 de oameni, din 15 localități și 11 județe). De la fondare, UBB face parte din galeria universităților de prestigiu și de referință din România, de șapte ani aflându-se pe prima poziție în țară în Metarankingul Universitar care sumarizează rankingurile internaționale majore ale universităților. În plus, de mai mulți ani UBB ocupă primele poziții în țară în rankingurile internaționale globale și pe domenii, aflându-se constant între primele 5% universități ale lumii (din cele aproximativ 30000 existente), cu o infrastructură academică avansată (ex. unități CDI integrate în rețele europene, laboratoare didactice modernizate și integrate cu realitatea virtuală/augmentată/mixtă prin Centrul UBB-EON-XR etc.). Recent (2021), în urma auditului internațional QS STAR, UBB a fost confirmată ca prima universitate world-class (QS*****) din România, din 2020 UBB a fost acceptată în GUILD, organizația unora din cele mai prestigioase universități europene world-class/research-intensive, a primit distincția europeană HR Award for Excellence, iar din 2021/2022 este parte a alianței universităților europene EUTOPIA.