Peste 720 de donatori în cele 5 zile ale campaniei de donare de sânge inițiate de UBB

Cluj-Napoca, 7 noiembrie 2023

 

Peste 720 de persoane au răspuns apelului lansat de Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) în cadrul campaniei de donare de sânge „Donăm împreună, UBBEAR dă startul!”, care s-a desfășurat timp de 5 zile, în perioada 30 octombrie-3 noiembrie 2023.

„Este cel mai bun răspuns pe care l-am primit până acum, în cele 12 ediții ale campaniei de donare de sânge, ceea ce ne face să credem că obiectivul nostru a fost atins, întrucât campania nu este una punctuală, ci una care își dorește să genereze o atitudine socială în sensul donării de sânge. Numărul donatorilor a crescut de la o ediție la alta, iar acest lucru ne arată că am reușit să informăm și să contribuim la formarea unui comportament constant în acest sens. Le mulțumim tuturor celor care au răspuns apelului nostru, atât celor care au venit să doneze sânge, cât și studenților care s-au implicat foarte mult și partenerilor care ne-au susținut, ”, spun inițiatorii acțiunii.   

Campania de donare de sânge a fost precedată de o campanie de informare în cadrul căreia studenţii voluntari ai UBB au oferit informații persoanelor interesate cu privire la importanţa donării de sânge, la beneficiile acestei acţiuni şi la nevoia acută de sânge cu care se confruntă spitalele româneşti.

Ajunsă la cea de-a 12-a ediție, campania de donare de sânge a devenit o tradiție pentru comunitatea UBB și nu numai, aceasta fiind organizată de două ori pe an la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Cluj.

 

Tradiție și Excelență prin Cultură-Știință-Inovație din 1581

 

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) este universitatea cu cel mai complex profil academic din țară (prin numărul de programe și caracterul multicultural cu trei limbi academice oficiale: română, maghiară și germană), cu tradiția academică cea mai veche din România (începută acum 442 de ani – 1581), reprezentând de asemenea cea mai mare comunitate academică din țară (cu peste 50.000 de oameni, din 15 localități și 11 județe). De la fondare, UBB face parte din galeria universităților de prestigiu și de referință din România, de șapte ani aflându-se pe prima poziție în țară în Metarankingul Universitar care sumarizează rankingurile internaționale majore ale universităților. În plus, de mai mulți ani UBB ocupă primele poziții în țară în rankingurile internaționale globale și pe domenii, aflându-se constant între primele 5% universități ale lumii (din cele aproximativ 30000 existente), cu o infrastructură academică avansată (ex. unități CDI integrate în rețele europene, laboratoare didactice modernizate și integrate cu realitatea virtuală/augmentată/mixtă prin Centrul UBB-EON-XR etc.). Recent (2021), în urma auditului internațional QS STAR, UBB a fost confirmată ca prima universitate world-class (QS*****) din România, din 2020 UBB a fost acceptată în GUILD, organizația unora din cele mai prestigioase universități europene world-class/research-intensive, a primit distincția europeană HR Award for Excellence, iar din 2021/2022 este parte a alianței universităților europene EUTOPIA.