Poziția UBB cu privire la implicarea în proiectul „Încotro? Eu?”

Având în vedere informațiile vehiculate în spațiul public cu privire la o eventuală implicare a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) în proiectul „Încotro? Eu?” facem următoarele precizări:

  1. Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, din cadrul Universității Babeș Bolyai, nu a semnat vreun parteneriat în vederea implementării proiectului “Încotro? Eu?”.
  2. Reprezentanții Facultății de Psihologie și Științe ale Educației din cadrul UBB au participat la conferința de presă organizată la Inspectoratul Școlar Județean Cluj, din data de 23 ianuarie, în calitate de specialiști, pentru a expune punctul de vedere privind strategiile, procedurile și instrumentele care sunt folosite în evaluarea și consilierea vocațională consacrate.
  3. UBB susține și promovează doar strategiile de evaluare și consiliere vocațională care folosesc instrumente standardizate, validate pe populația românească și avizate (la nivel național de către Colegiul Psihologilor din România sau, la nivel internațional, de către structuri, agenții internaționale abilitate în acest sens).