
Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) găzduiește joi, 7 noiembrie 2024, prelegerea publică susținută de Dr. Jorge Tamayo, assistant profesor of business administration la Harvard Business School.
În cadrul prelegerii intitulate „Reskilling in the age of AI”, invitatul va susține o prezentare despre modul în care angajații companiilor își pot dezvolta competențele necesare pentru a se adapta noului context economic marcat de inteligența artificială și alte tehnologii digitale inovatoare. În stilul caracteristic al Harvard Business School, prelegerea va conține o serie de exemple și studii de caz relevante despre companii care au implementat cu succes programe de reskilling, prin intermediul cărora angajații și-au dobândit abilități noi, în afara domeniului lor de bază.
Evenimentul este organizat de FSEGA în colaborare cu Filiala din Cluj a Asociației Economiștilor Maghiari din România.
Prelegerea se va desfășura în intervalul 9.00 – 10.30, în Aula „Victor Jinga”. Prezentarea va fi în limba engleză, iar intrarea este liberă pentru toți studenții și cadrele didactice ale universității.
Pentru a primi mai multe informații referitoare la eveniment vă invităm să completați formularul https://forms.gle/nudxPK3C7Teou3zE7.
Tradiție și Excelență prin Cultură-Știință-Inovație din 1581
Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) este universitatea cu cel mai complex profil academic din țară (prin numărul de programe și caracterul multicultural cu trei limbi academice oficiale: română, maghiară și germană), cu tradiția academică cea mai veche din România (începută acum 443 de ani – 1581), reprezentând de asemenea cea mai mare comunitate academică din țară (de aproximativ 55.000 de oameni, din 15 localități și 12 județe). De la fondare, UBB face parte din galeria universităților de prestigiu și de referință din România, de nouă ani aflându-se pe prima poziție în țară în Metarankingul Universitar/Național care sumarizează rankingurile internaționale majore ale universităților. În plus, de mai mulți ani UBB ocupă primele poziții în țară în rankingurile internaționale globale și pe domenii, aflându-se constant între primele 5% universități ale lumii (din cele aproximativ 30000 existente), cu o infrastructură academică avansată (ex. unități CDI integrate în rețele europene, laboratoare didactice modernizate și integrate cu realitatea virtuală/augmentată/mixtă prin Centrul UBB-EON-XR etc.). Recent (2021), în urma auditului internațional QS STAR, UBB a fost confirmată ca prima universitate world-class (QS*****) din România, din 2020 UBB a fost acceptată în GUILD, organizația unora din cele mai prestigioase universități europene world-class/research-intensive, a primit distincția europeană HR Award for Excellence, iar din 2021/2022 este parte a alianței universităților europene EUTOPIA.