Proiectul „Reciclează și plantează!” – reinițiat la UBB

Facultatea de Știința și Ingineria Mediului, împreună cu Facultatea de Biologie și Geologie, a inițiat și în acest an proiectul „Reciclează și plantează!”, derulat în cadrul programului strategic UBB Goes Green, adoptat de Universitatea Babeş-Bolyai.

Proiectul promovează bunele practici privind reciclarea deșeurilor electrice și electronice (DEEE), a deșeurilor de baterii și acumulatori (DBA), precum şi refacerea calității mediului înconjurător.

Acțiunea răspunde obiectivelor asumate de UBB prin programul UBB Goes Green și urmează să fie implementată în două etape: în perioada 3–29 martie 2020 va avea loc colectarea deșeurilor, urmând ca în perioada 6–13 aprilie 2020 să fie organizată o acțiune de plantare de pomi.

Totodată, proiectul „Reciclează și plantează!” se înscrie în campania națională  „Fii la tine-n țară la fel ca afară”, lansată în 14 ianuarie 2020 de asociația ECOTIC, în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, pentru promovarea bunelor practici din statele Uniunii Europene și informarea publicului românesc cu privire la soluțiile de colectare separată a deșeurilor electrice și electronice ce stau la îndemâna tuturor.

Acțiunea este realizată în colaborare cu Asociațiile ECOTIC, ECOTIC BAT, ECOTIC TRANSILVANIA și Direcția Silvică Cluj.

Pentru detalii sau informații referitoare la proiect, vă invităm să vă adresaţi coordonatorului acestuia la nivelul UBB, conf. dr. Nicoleta Brișan (Facultatea de Șiința și Ingineria Mediului), la adresa de e-mail: nicoleta.brisan@ubbcluj.ro.