Rectorul UBB a susținut prelegerea „Centenarul Marii Uniri și discursul istoric românesc” în fața studenților şi cercetătorilor români de la Londra

Rectorul Universității Babeș-Bolyai, acad. prof. univ. dr. Ioan-Aurel Pop, le-a vorbit, la finalul săptămânii trecute, studenților, profesorilor și cercetătorilor români din Londra despre centenarul Marii Uniri și semnificația majoră a acestui eveniment.

Prelegerea cu titlul „Centenarul Marii Uniri și discursul istoric românesc” a fost susținută în cadrul conferinței cu tema „From Office to Remote Working Trends in the Digital Era”, organizată sâmbătă, 4 noiembrie 2017, la University College London.

Aflată la cea de-a zecea ediție, Conferința studenților, profesorilor și cercetătorilor români din Regatul Unit al Marii Britanii reprezintă o inițiativă a comunității studenților români și a Ambasadei României la Londra și are ca obiectiv major crearea unui parteneriat real între comunitățile studenților, profesorilor și cercetătorilor români din UK. Rolul principal al parteneriatului este acela de a favoriza schimbul de idei și experiențe, de a sprijini dezvoltarea comunităţii româneşti şi promovarea unei imagini pozitive a contribuţiei acesteia în sistemul educaţional britanic.