Serie de conferințe, organizată la UBB

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) prin programul UBBMed, împreună cu Institutul de Medicină și Neuroștiințe și Centrul de Cercetare Jülich, va organiza marți, 12 septembrie 2023, un eveniment sub forma unei serii de conferințe cu două prezentări din partea unor experți de top la nivel internațional.

Prima prelegere va fi susținută de către prof. dr. Nadim Jon Shah și se va axa pe tema „Advances in Human Brain Imaging at 7 T: Future Prospects”, în vreme ce dr. Ana-Maria Oros Peusquens va avea o discuție pe subiectul „Quantitative Imaging of the Brain”.

UBB are un avantaj competitiv în țară, cu impact international, în zona sănătății mintale – neuroștiințelor cognitive, iar noua platformă de imagistică medicală (https://news.ubbcluj.ro/en/brainq-inspire-ubb-international-development-in-cognitive-neurosciences-and-magnetic-resonance-imaging-mri-within-the-bbu-academic-school-of-health/) o plasează ca un actor european extrem de competitiv internațional. Evenimentul se înscrie în această nouă dezvoltare a componentei biomedicale în UBB (https://www.ubbcluj.ro/ro/facultati/school_of_health).

Evenimentul va avea loc în Aula Facultății de Studii Europene (str. Em. de Martonne nr. 1), în intervalul orar 10:00-12:30.

Tradiție și Excelență prin Cultură-Știință-Inovație din 1581

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) este universitatea cu cel mai complex profil academic din țară (prin numărul de programe și caracterul multicultural cu trei limbi academice oficiale: română, maghiară și germană), cu tradiția academică cea mai veche din România (începută acum 442 de ani – 1581), reprezentând de asemenea cea mai mare comunitate academică din țară (cu aproximativ 55.000 de oameni, din 15 localități și 11 județe). De la fondare, UBB face parte din galeria universităților de prestigiu și de referință din România, de șapte ani aflându-se pe prima poziție în țară în Metarankingul Universitar care sumarizează rankingurile internaționale majore ale universităților. În plus, de mai mulți ani UBB ocupă primele poziții în țară în rankingurile internaționale globale și pe domenii, aflându-se constant între primele 5% universități ale lumii (din cele aproximativ 30000 existente), cu o infrastructură academică avansată (ex. unități CDI integrate în rețele europene, laboratoare didactice modernizate și integrate cu realitatea virtuală/augmentată/mixtă prin Centrul UBB-EON-XR etc.). Recent (2021), în urma auditului internațional QS STAR, UBB a fost confirmată ca prima universitate world-class (QS*****) din România, din 2020 UBB a fost acceptată în GUILD, organizația unora din cele mai prestigioase universități europene world-class/research-intensive, a primit distincția europeană HR Award for Excellence, iar din 2021/2022 este parte a alianței universităților europene EUTOPIA.