Studenții și inginerii chimiști din UBB, sprijiniți în formarea competențelor practice

Studenții Facultății de Chimie și Inginerie Chimică a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) vor beneficia, începând cu anul universitar 2021-2022, de un nou echipament (analizator de gaze de ardere pentru aplicații industriale Testo 350), utilizat în derularea activităților practice.

Echipamentul reprezintă o sponsorizare a S.C. AZOMURES din Târgu-Mureş care se implică astfel ȋn pregătirea practică a studenţilor de la nivel licenţă sau masterat de la secţiile de chimie şi inginerie chimică a UBB.

În cadrul ȋntâlnirii desfășurate la finalul săptămânii trecute, cu ocazia amplasării echipamentului la Facultatea de Chimie şi Inginerie Chimică a UBB, reprezentanții facultății au apreciat că astfel de proiecte au ca efect dinamizarea implicării studenţilor ȋn procesele complexe de formare, crescând calitatea actului educaţional, dar totodată pot duce la dezvoltarea relaţiilor dintre facultate şi mediul de afaceri, inclusiv prin iniţierea de teme de cercetare comune cu aplicabilitate ȋn industria de profil”.

La rândul lor, reprezentanţii AZOMURES prezenți la întâlnire au menţionat că „adaptarea activităţilor practice ale studenţilor la problemele reale ale proceselor tehnologice şi pregătirea practică a acestora ȋn condiţii apropiate de cele existente in industria de profil constituie nu doar o necesitate, ci şi un avantaj competitiv pentru viitorii specialişti”.