Studenții UBB, în finala competiției internaționale Games of Science – Turneul Campionilor

14 iunie 2022

Studenții Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) vor reprezenta universitatea în etapa finală a competiției internaționale Games of Science. Evenimentul, desfășurat sâmbătă, 18 iunie 2022, între orele 11.00 – 13.00, este organizat de British Council și Asociația BioMentorHub, și va reuni 14 finaliști cu prezentări pe teme din domeniul biologiei, ingineriei, tehnologiei, matematicii, chimiei și psihologiei.

Universitatea Babeș-Bolyai va fi reprezentată de 4 studenți finaliști: Andrei-Robert Alexandrescu, Andrada Balmez, Lavinia-Ioana Verdeș și Mihaela Borota (lista completă a finaliștilor poate fi consultată aici: https://www.britishcouncil.ro/evenimente/games-science-turneul-campionilor).

Totodată, vineri, 17 iunie 2022, va avea loc un masterclass de comunicare a științei pe înțelesul publicului.

Cel mai recent eveniment desfășurat de British Council a fost competiția internațională Games of Science, adresată studenților și cercetătorilor, care a dat acestora ocazia să își expună public cercetările, ajutându-i să-și dezvolte abilitățile de sinteză, comunicare în public și de diseminare a științei (https://www.britishcouncil.ro/blog/5-lectii-games-of-science).

Evenimentul va fi transmis live, pe pagina de Facebook a Games of Science: https://www.facebook.com/events/1087461795515111.