Studenții UBB obțin medalia de argint la competiția internațională Rotterdam/Carleton International Case Competition

27 noiembrie 2024

 

În perioada 17-22 noiembrie 2024 Rotterdam University of Applied Sciences din Olanda a organizat competiția intitulată Rotterdam/Carleton International Case Competition. Echipa formată din studenți de la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (FSEGA) din cadrul Universității Babeș–Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) a câștigat toate cele trei runde preliminare și s-a calificat de pe primul loc al grupei în finală, studenții clujeni au concurat printre cele 6 echipe universitare calificate în finală, unde au reușit să se claseze pe treapta a doua a podiumului competiției.

În rundele de calificare, echipa clujeană a avut câte 6 ore pentru a analiza și a propune soluții pentru trei studii de caz complexe, reușind să se impună în fața unor echipe universitare din Thailanda, Mexic și Irlanda. Echipa UBB-FSEGA a câștigat toate cele trei runde, calificându-se în finala competiției cu cel mai mare punctaj general.

În etapa finală, cele șase echipe calificate au avut sarcina să dezvolte soluții inovatoare pentru compania olandeză Bolidt, lider în producția de pardoseli sintetice, abordând probleme legate de managementul resurselor umane și sustenabilitate. Soluția creativă și bine fundamentată prezentată de studenții clujeni a impresionat juriul internațional, clasând echipa pe un remarcabil loc doi al clasamentului final. Trofeul competiției a fost adjudecat de echipa universității gazdă din Rotterdam, iar locul trei a revenit echipei HEC Montréal din Canada.

La competiție au participat 16 echipe reprezentând universități de prestigiu din 10 țări. Echipa clujeană a fost reprezentată cu succes de echipa Capri-Sun Consulting, formată din studenții de la nivel licență: Fazakas Boglárka (Informatică economică, anul II), Hajdó Boglárka (Informatică economică, anul II), Hadnagy Magor (Management, anul II) și Kozma Krisztina (Management, anul II). Pregătirea și coordonarea echipei au fost realizate de prof. univ. dr. Szász Levente, conf. univ. dr. Györfy Lehel-Zoltán, lect. univ. dr. Rácz Béla-Gergely și drd. Izsák Réka.

 

Tradiție și Excelență prin Cultură-Știință-Inovație din 1581

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) este universitatea cu cel mai complex profil academic din țară (prin numărul de programe și caracterul multicultural cu trei limbi academice oficiale: română, maghiară și germană), cu tradiția academică cea mai veche din România (începută acum 443 de ani – 1581), reprezentând de asemenea cea mai mare comunitate academică din țară (peste 50.000 de oameni, din 15 localități și 11 județe). De la fondare, UBB face parte din galeria universităților de prestigiu și de referință din România, de nouă ani aflându-se pe prima poziție în țară în Metarankingul Universitar care sumarizează rankingurile internaționale majore ale universităților. În plus, de mai mulți ani UBB ocupă primele poziții în țară în rankingurile internaționale globale și pe domenii, aflându-se constant între primele 5% universități ale lumii (din cele aproximativ 30000 existente), cu o infrastructură academică avansată (ex. unități CDI integrate în rețele europene, laboratoare didactice modernizate și integrate cu realitatea virtuală/augmentată/mixtă prin Centrul UBB-EON-XR etc.). Recent (2021), în urma auditului internațional QS STAR, UBB a fost confirmată ca prima universitate world-class (QS*****) din România, din 2020 UBB a fost acceptată în GUILD, organizația unora din cele mai prestigioase universități europene world-class/research-intensive, a primit distincția europeană HR Award for Excellence, iar din 2021/2022 este partea alianței universităților europene EUTOPIA.