UBB a depășit pragul anului 2016 la înscrierile pentru admiterea la facultate

Aproape 14.500 de absolvenţi de liceu şi-au depus dosarele de înscriere pentru studiile la nivel licență (învățământ cu frecvență și învățământ la distanță) în primele 8 zile de Admitere la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, cifra fiind mai mare decât numărul total de candidați înscriși la sesiunea de admitere din vara anului trecut.

În aceeaşi perioadă (12-19 iulie 2017), peste 3.300 de candidați și-au depus dosarele pentru unul dintre locurile oferite de UBB la nivelul programelor de master.

În timp ce o parte dintre facultățile Universității Babeș-Bolyai au încheiat deja perioada de înscriere, candidații unora dintre ele mai au la dispoziție două zile pentru a-și depune dosarele, urmând ca rezultatele finale ale concursului de admitere să fie cunoscute până la sfârșitul acestei luni.

Perioada de admitere la Universitatea Babeș-Bolyai este cuprinsă între 12 și 31 iulie 2017, calendarul admiterii, taxele şi toate informaţiile necesare candidaţilor fiind accesibile la adresa: http://admitere.ubbcluj.ro.

Absolvenţii de liceu au la dispoziţie aproape 5.000 de locuri bugetate, peste 9.200 de locuri în regim cu taxă și 2.650 de locuri pentru învățământul la distanță și învățământul cu frecvență redusă.

La rândul lor, absolvenţii de facultate care doresc să se înscrie la master pot opta pentru unul dintre cele peste 3.500 de locuri la buget, peste 6.600 de locuri la taxă și aproximativ 900 de locuri pentru învățământul cu frecvență redusă.

Pe întreaga perioadă a admiterii, Universitatea Babeş-Bolyai pune la dispoziţia candidaţilor un număr de 440 de locuri în căminele proprii din Campusul Studențesc Hașdeu.