UBB duce Informatica Economică la Arad

28 mai 2024

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) va începe din anul universitar 2024-2025 un program academic de licență (forma ID) în Informatică Economică la Arad (prin cea mai mare facultate de specialitate din țară și cea mai bine poziționată în domeniu din România în multe rankinguri internaționale, și anume Facultate de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor).

Prezența UBB la Arad vine ca urmare a invitației autorităților locale pentru a contribui, alături de cele două mari universități deja existente în oraș, la stabilizarea tinerilor în oraș și la atragerea de resursă umană din regiune. Noul program al UBB are acest potențial, reunind două domenii de vârf în lumea de astăzi, și anume științe economice/businessul și informatica.

Infrastructura fizică (ex. săli de curs etc.) va fi asigurată de Universitatea Vasile Goldiș din Arad, în baza parteneriatului încheiat cu UBB, în contextul sprijinului acordat și de fundația comunitară care susține universitatea din oraș și care reunește autoritățile și instituțiile educaționale și culturale majore din Arad.

Programul va fi lansat și în cadrul unei conferințe de presă ce va fi avea loc în data de 13 iunie 2024, la Universitatea Vasile Goldiș din Arad.

Tradiție și Excelență prin Cultură-Știință-Inovație din 1581

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) este universitatea cu cel mai complex profil academic din țară (prin numărul de programe și caracterul multicultural cu trei limbi academice oficiale: română, maghiară și germană), cu tradiția academică cea mai veche din România (începută acum 442 de ani – 1581), reprezentând de asemenea cea mai mare comunitate academică din țară (peste 50.000 de oameni, din 15 localități și 11 județe). De la fondare, UBB face parte din galeria universităților de prestigiu și de referință din România, de șapte ani aflându-se pe prima poziție în țară în Metarankingul Universitar care sumarizează rankingurile internaționale majore ale universităților. În plus, de mai mulți ani UBB ocupă primele poziții în țară în rankingurile internaționale globale și pe domenii, aflându-se constant între primele 5% universități ale lumii (din cele aproximativ 30000 existente), cu o infrastructură academică avansată (ex. unități CDI integrate în rețele europene, laboratoare didactice modernizate și integrate cu realitatea virtuală/augmentată/mixtă prin Centrul UBB-EON-XR etc.). Recent (2021), în urma auditului internațional QS STAR, UBB a fost confirmată ca prima universitate world-class (QS*****) din România, din 2020 UBB a fost acceptată în GUILD, organizația unora din cele mai prestigioase universități europene world-class/research-intensive, a primit distincția europeană HR Award for Excellence, iar din 2021/2022 este parte a alianței universităților europene EUTOPIA.