UBB organizează admitere la doctorat

14 iunie 2022

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) va organiza, în acest an, două sesiuni de admitere la studiile doctorale, prima fiind organizată în luna iulie 2022, iar cea de-a doua fiind programată pentru luna septembrie a acestui an.

Numărul locurilor bugetate puse la dispoziția candidaților la studiile doctorale este, în acest an, de 315, cărora li se vor adăuga locurile cu taxă.

În cadrul UBB sunt organizate 31 de şcoli doctorale care asigură atât o abordare disciplinară, cât şi interdisciplinară, a celor 32 de domenii acreditate. Un număr de cinci dintre aceste școli doctorale vor organiza două sesiuni de admitere în anul universitar 2022-2023 (iulie și septembrie), admiterea la celelalte școli doctorale urmând să aibă loc doar în sesiunea programată pentru luna septembrie 2022.

Forma de examinare pentru fiecare program este stabilită și comunicată de fiecare şcoală doctorală.

Studiile universitare de doctorat constituie cel de-al treilea ciclu al studiilor universitare oferite în Universitatea Babeş-Bolyai şi au ca scop dezvoltarea cunoaşterii prin cercetare ştiinţifică originală.

Informațiile complete cu privire la admiterea la doctorat din acest an la UBB pot fi consultate accesând linkul https://doctorat.ubbcluj.ro/ro/ .