Prelegerea on-line „Cutremurele din România: caracteristicile lor și impactul asupra societății”, desfășurată la UBB

Facultatea de Biologie și Geologie din cadrul Universității Babeș-Bolyai organizează marți, 9 iunie 2020, de la ora 17.00, susținerea unei prelegeri științifice on-line pentru studenții de la specializările de Geologie și Inginerie geologică, precum și pentru toți cei interesați de cutremurele de pământ din țara noastră.

Prelegerea „Cutremurele din România: caracteristicile lor și impactul asupra societății” va fi prezentată de dr. Mircea Radulian, președintele Consiliului Științific al Institutului Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului, București.

Evenimentul va cuprinde subiecte despre seismicitatea în contextul geotectonic din România, rețeaua seismică națională, zonele seismice din România cu accent pe zona Vrancea (cutremure de adâcime medie și crustale), caracteristicile cutremurelor din zonele seismogene ale României, efectele cutremurelor: efecte directe si efecte induse, precum și despre măsuri de prevenție pentru reducerea efectelor distructive.

Prezentarea poate fi urmarită pe pagina de Facebook a Departamentului de Geologie (UBB) și pe platforma ZOOM: Meeting ID: 563 788 0032/Password: 0kxm9F.