UBB parteneră in Proiectul de Parteneriat Strategic Erasmus+: Curriculum Inovator pentru Identități Puternice într-o Europa a Diversității (INSIDE)

Proiectul de Parteneriat Strategic Erasmus+: Curriculum Inovator pentru Identități Puternice într-o Europa a Diversității (INSIDE) a fost realizat în cadrul Departamentului de Psihologie al UBB (coord. lect. dr. Oana Negru-Subțirică). Cele trei resurse dezvoltate în cadrul INSIDE vizează identitatea tinerilor, acestea putând fi accesate aici: https://inside.mruni.eu.

Curriculumul SIDE conține materiale și resurse de studiu pentru un curs la nivel universitar privind dezvoltarea identității tinerilor. SIDE a fost dezvoltat și testat într-un curs universitar intensiv. Două compendii de lucrări științifice privind identitatea tinerilor în Europa au fost publicate în reviste științifice de vârf: Journal of Youth and Adolescence (2018, 47/4, număr special „Dezvoltarea identităților: resurse individuale și sociale”) și European Psychologist (2018, 23/4). Resursele online I-TOOL cuprind prezentări, interviuri cu cercetători, și cu alte resurse pentru cei interesați de dezvoltarea identității tinerilor.

În 11 octombrie 2018, la Vilnius, Lituania, a avut loc conferința internațională „Cum ne regăsim în diversitate? Cum înțelegem identitatea tinerilor”, cu participare a peste 100 de psihologi școlari, profesori, lucrători în domeniul tineretului din Lituania, Ucraina, Letonia, Rusia, Spania și Finlanda. Evenimentul a reunit cercetători din Italia, Franța, Polonia, România, Olanda și Lituania.

Partenerii din cadrul INSIDE sunt: Universitatea Babeș-Bolyai (România); Universitatea din Bologna (Italia); Universitatea din Bordeaux (Franța); Universitatea Cardinal Ștefan Wyszynski, Varșovia (Polonia); Asociația Tolerant Youth (Lituania); și Universitatea Tehnică Kaunas (partener asociat, Lituania), împreună cu Universitatea Mykolas Romeris (coordonator, Lituania).