UBB School of Health – UBBMed contribuie ca membru fondator la formarea Societății Române a Centrelor de Cercetare Clinică

1 iulie 2024

UBB School of Health – UBBMed contribuie ca membru fondator la formarea Societății Române a Centrelor de Cercetare Clinică.

„Mă bucur că am putut contribui, ca membru fondator, alături de alți specialiști din mediul academic, medical și/sau de sănătate, din țară și din străinătate, inclusiv organizații ale pacienților, la nașterea Societății Române a Centrelor de Cercetare Clinică și că UBBMed (https://ubbmed.ubbcluj.ro/) este unul dintre primii membri. Așa cum am spus adesea, UBBMed, prin expertiza academică și rețeaua clinică extinsă pe care o are prin parteneriate strategice, se află într-o poziție competitivă pentru a crea cadrul adecvat și pentru a derula studii clinice care să susțină o abordare medicală și de sănătate bazată pe dovezi (“evidence-based”), într-un cadru etic riguros definit nu doar biomedical, ci și psihosocial. Mai mult, pornind de la caracterul său comprehensiv, prin paradigma bio-psiho-socială asumată, UBBMed poate aduce un plus special, mutând abordarea din “evidence-based” în “personalized evidence-based” (așa cum se vede și prin noul program masteral în premieră în țară de “health economics”) și extinzând-o de la medicina definită restrictiv, la sănătate, mai general”, declară rectorul UBB, prof. univ. dr. psih. Daniel David.

Mai multe informații pot fi găsite accesând link-ul https://www.agerpres.ro/sanatate/2024/07/01/s-a-lansat-societatea-romana-a-centrelor-de-cercetare-clinica–1320841

Tradiție și Excelență prin Cultură-Știință-Inovație din 1581

 

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) este universitatea cu cel mai complex profil academic din țară (prin numărul de programe și caracterul multicultural cu trei limbi academice oficiale: română, maghiară și germană), cu tradiția academică cea mai veche din România (începută acum 442 de ani – 1581), reprezentând de asemenea cea mai mare comunitate academică din țară (cu peste 50.000 de oameni, din 15 localități și 11 județe). De la fondare, UBB face parte din galeria universităților de prestigiu și de referință din România, de șapte ani aflându-se pe prima poziție în țară în Metarankingul Universitar care sumarizează rankingurile internaționale majore ale universităților. În plus, de mai mulți ani UBB ocupă primele poziții în țară în rankingurile internaționale globale și pe domenii, aflându-se constant între primele 5% universități ale lumii (din cele aproximativ 30000 existente), cu o infrastructură academică avansată (ex. unități CDI integrate în rețele europene, laboratoare didactice modernizate și integrate cu realitatea virtuală/augmentată/mixtă prin Centrul UBB-EON-XR etc.). Recent (2021), în urma auditului internațional QS STAR, UBB a fost confirmată ca prima universitate world-class (QS*****) din România, din 2020 UBB a fost acceptată în GUILD, organizația unora din cele mai prestigioase universități europene world-class/research-intensive, a primit distincția europeană HR Award for Excellence, iar din 2021/2022 este parte a alianței universităților europene EUTOPIA.